Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Три роки тому перша автоколона Гумштабу Ріната Ахметова вирушила до Маріуполя

22.08.2017

Рівно три роки тому, 22 серпня 2014-го, на Донбас вирушила перша автоколона з гуманітарною допомогою від Штабу Ріната Ахметова. Це був один із перших кроків у діяльності наймасштабнішої гуманітарної місії на Сході України.

У першій автоколоні, яка вирушила з Дніпропетровська до Маріуполя, було 60 фур. Людям, що живуть у зоні воєнного конфлікту, привезли все найнеобхідніше: харчі, дитячі набори, засоби гігієни. Завдяки цьому фактично вдалося запобігти гуманітарній катастрофі і врятувати безліч людських життів.

Відтоді гуманітарна допомога Штабу жителям Донбасу стала регулярною, її щомісяця отримують тисячі мирних громадян, які проживають у прифронтовій зоні.

З Маріуполя, де сьогодні розташований найбільший логістичний центр Штабу, гуманітарна допомога вирушає в понад 70 пунктів прифронтової території Донбасу. У віддалені населені пункти по всій Донецькій області допомогу доставляють мобільні бригади видавання, що дає змогу Гуманітарному штабу підтримати максимальну кількість людей у тих місцях, де немає можливості відкрити стаціонарний пункт.

За три роки роботи Гуманітарного штабу на Донбас було відправлено:

– 304 автоколони;

– понад 6 500 машин;

– понад 130 тисяч тонн продуктів.

Бригади мобільного видавання здійснили 471 виїзд, з рук волонтерів мирні жителі отримали понад 350 тисяч продуктових наборів.

На підконтрольній Україні території, а також у «сірій зоні» продовжують діяти 25 стаціонарних пунктів видавання гуманітарної допомоги.

«Гуманітарний штаб створювався Рінатом Ахметовим з однією метою – допомогти мирному населенню Донбасу вижити. Сьогодні на рахунку Штабу – понад мільйон врятованих життів. Для кожної людини, якій ми надаємо допомогу, вона є умовою виживання. Ми віримо, що мир повернеться в нашу країну, але зараз нам усе ще є, кому допомагати», – підкреслив Олександр Вишняков, директор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.