Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Тепер я знаю, що Штаб Ахметова рятує життя дітям на Донбасі», — мама маленької донеччанки

16.04.2015

106 500 грн виділив Гуманітарний штаб Ріната Ахметова на лікування 15 мирних жителів Донбасу c 13 до 17 квітня, у межах програми «Адресна допомога».

Упродовж тижня Гуманітарний штаб надав допомогу на медикаментозну підтримку операцій та термінове лікування 7 дорослим мирним жителям Донецької та Луганської областей. Важкі онкологічні та серцево-судинні захворювання, хвороби нирок і хребта — це ті діагнози, з якими звернулися люди, які не мають можливості впоратися з проблемою самостійно.

Екстрена допомога також знадобилася 8 дітям із Донецької та Луганської областей. Всі вони отримали медикаментозну підтримку на проведення операцій та лікування хронічних і вроджених захворювань, бронхіальної астми, судомного синдрому.

Треба зазначити, що до Гуманітарного штабу й далі надходить велика кількість звернень сімей із дітьми-епілептиками на придбання протисудомних препаратів. Це пов’язано з тим, що державна програма медикаментозної підтримки таких хворих у зоні АТО не працює більше півроку, а придбати дорогі й дефіцитні в Донбасі препарати в батьків немає можливості.

Серед них і переселенка Галина з 14-річною дочкою Валерією, яка страждає на епілепсію. «У мирний час, бувало, ми в Донецьку займали чергу в аптеку з 12 ночі, щоб встигнути отримати протисудомні препарати. Тоді діяла програма держави. А зараз діти з епілепсією з Донбасу їй не потрібні, — розповідає Галина. — Від медиків у Слов’янську, де ми зараз живемо, я дізналася, що Штаб Ріната Ахметова рятує життя багатьом дітям на Донбасі, купуючи ліки. Для моєї Лери теж закупили протисудомні на кілька місяців».

Також Штаб Ріната Ахметова й далі підтримує дітей із Донецької та Луганської областей, які дістали поранення під час бойових дій. Цього тижня 12-річному Кирилу з Гірника Донецької області, який дістав важке осколкове поранення черевної порожнини, фахівці Штабу повторно передали медикаменти необхідні для післяопераційного лікування.

Нагадаємо, експертна рада Гуманітарного штабу Ріната Ахметова щотижня ухвалює рішення про виділення фінансової допомоги на термінове лікування та придбання медикаментів для мирних жителів Донецької й Луганської областей, а також тимчасових переселенців, які залишають свої заявки на «гарячу лінію» Гуманітарного штабу (0800 509 001) та електронну адресу [email protected].

Докладніше про те, хто може отримати допомогу на лікування від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова, читайте тут. Зверніть увагу: допомога надається лише за наявності медичної довідки.