Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Тепер син зможе адаптуватися у суспільстві»: 7-річний Сашко із Запоріжжя отримав сучасні слухові апарати від Фонду Ріната Ахметова

25.07.2024

Те, що Сашко недочуває, батьки помітили давно, але думали, що так і має бути: у дитини є захворювання аутичного спектра. Лише на початку цього року з’ясувалося, що без слухового протезування сину не обійтися. Наразі у рамках проєкту Фонду «Рінат Ахметов — Дітям. Тепер я чую» 7-річний Олександр із Запоріжжя отримав слухові апарати, — і завдяки їм піде до школи.

«Ми дуже вдячні Фонду Ріната Ахметова. Якби не ваша допомога, та ще й настільки оперативна, ми би до початку школи не встигли. Тепер Сашко зможе навчатися. Він читає, пише та й взагалі здібний хлопчик, але ж дуже важливо, щоб він адаптувався у суспільстві, ходив на заняття, підключався онлайн, спілкувався з дітьми та дорослими», — говорить Юлія, мама Саші.

І додає, що мета родини на цю мить — навчити сина бути самостійним.

У Сашка — сенсоневральна двостороння середньо-тяжка приглухуватість. Це значить, що він погано розбирає мову, погано чує і має порушення мовлення.

«Ми співпрацюємо з Фондом Ріната Ахметова вже не один рік і дуже вдячні за те, що даєте можливість дітям жити, чути й бути у суспільстві. Це дуже важлива справа, — не в усіх родини є можливість придбати такі апарати. Сашко іде у перший клас, і слухові апарати допоможуть йому чути вчителів, сприймати мову і навчатися», — коментує Ганна Янічкіна, аудіологиня-слухопротезистка «Центру слуху».

Допомогу в слухопротезуванні в рамках проєкту «Рінат Ахметов — Дітям. Тепер я чую» можуть отримати діти з вадами слуху віком до 7 років, які проживають або проживали в територіальних громадах у зонах бойових дій, окупації чи оточення.

Якщо серед ваших рідних або знайомих є дитина, яка потребує протезування слуху, зверніться на безкоштовну гарячу лінію 0 (800) 509 001 (з понеділка по п’ятницю), або пишіть в месенджер Фонду http://m.me/AkhmetovFDU