Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Сила допомоги однієї людини: Фонд Ріната Ахметова підводить підсумки роботи за 15 років і відкриває унікальний Музей

14.06.2021

Фонд Ріната Ахметова 23 червня підводить підсумки своєї роботи за 15 років, а також проведе grand opening проєкту «Голоси Мирних. Музей Фонду Ріната Ахметова».


Сьогодні Фонд – наймасштабніша приватна благодійна організація країни. Про його роботу знає переважна більшість українців.

– Фонд Ріната Ахметова – найбільший приватний благодійний Фонд України, який за 15 років роботи допоміг вижити 5 мільйонам людей. Це роки системної комплексної благодійності, яка приводить до позитивних змін у суспільстві та формує великі тренди. З 2005 року за особистим рішенням Засновника, Ріната Ахметова, Фонд реалізує проєкти національного рівня, спрямовані на допомогу людям і боротьбу з соціальними проблемами. Використовуючи свої досягнення і світовий досвід благодійництва, Фонд створює можливості для всього суспільства стати кращим і жити краще заради майбутнього, – розповіла Наталя Ємченко, член Наглядової Ради Фонду.

За її словами, за роки роботи Фонд Ріната Ахметова досяг безпрецедентних результатів, які не мають аналогів в Україні. В його активі – проєкти і програми у сфері гуманітарної допомоги, медицини і соціального розвитку, подолання сирітства та популяризації сімейних форм виховання.

До участі в підсумковому заході запрошені представники держави, міжнародних організацій, дипломати та експерти. Гостям будуть представлені головні досягнення Фонду Ріната Ахметова за 15 років, а також розповіді людей, які були свідками того, на що здатна сила допомоги однієї людини. 

Також під час підсумкового заходу Фонд проведе grand opening проєкту «Голоси Мирних. Музей Фонду Ріната Ахметова». Це безпрецедентний онлайн-музей, який уперше в Україні об'єктивно і повно документує історії мирних жителів, постраждалих у результаті збройного конфлікту на Донбасі. Це простір, в якому Мирні вперше можуть відкрито розповісти свою особисту історію і таким чином звільнитися від тягаря мовчання. Музей – джерело правдивих історій, розказаних від першої особи, власними голосами людей, які пройшли через жахи збройного конфлікту.

– Музей – це вікно, в яке може заглянути світове співтовариство, щоб зрозуміти мирних жителів Донбасу і скласти справедливе уявлення про збройний конфлікт, який сьомий рік гримить у самому серці Європи. Історії та зібрані матеріали – це унікальна база для істориків, дослідників, журналістів, а також – для написання книг, створення документальних, художніх фільмів та інших проєктів, які допоможуть зберегти історію, як вона є, – зазначила Наталія Ємченко. 

Ви також можете стати безпосереднім учасником підсумкового заходу та презентації Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова. Для цього необхідно лише пройти за посиланням: https://civilvoicesmuseum.org/