Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Створюємо оновлений довідник телефонів служб у справах дітей та сім’ї України. Дані Київської, Житомирської, Чернігівської та Вінницької областей

25.05.2022

Через військові дії змінилися контактні телефони представників служб у справах дітей, які відповідають за усиновлення, опіку/піклування, тимчасове влаштування та прийомне батьківство. Тому програма “Рінат Ахметов - Дітям. Сирітству - ні!” вирішила зробити корисний онлайн-довідник з актуальними контактними даними усіх обласних служб у справах дітей України.

Сподіваємося, це допоможе новачкам, бажаючим взяти дитину, скоріше отримати пораду та допомогу від фахівців у будь якій області нашої країни.

У довіднику по кожній області України ви знайдете:

- актуальні стаціонарні/мобільні телефони/електронну пошту фахівців;

- які форми влаштування активні в області;

- які форми влаштування призупинені в області;

- телефон гарячої лінії області, куди можна звернутися з приводу роботи служби у справах дітей області.

Нагадаємо! Обласні служби у справах дітей (ССД) - це консультуючий орган, у першу чергу. Процеси опіки/ піклування/ усиновлення частіше виконують вже територіальні громади та фахівці, які там знаходяться. Проте усю першу необхідну інформацію щодо наявності дітей, можливостей їх взяти та подання документів новачки та кандидати з інших областей отримують саме там! Обласні служби мають вичерпні дані щодо стану справ всій області. У першій публікації ми надали фрагменти довідника з даними по Чернівецькій, Закарпатській, Івано-Франківській та Тернопільській областях -  Тут

ОСОБЛИВОСТІ ЦИХ ОБЛАСТЕЙ:

На Північній Україні ситуація дуже складна внаслідок активних бойових дій, які відбувалися тут на початку війни. Деякі регіони і досі не мають зв'язку, спілкуються виключно через електронну скриньку чи особисті мобільні телефони.

Служби у справах дітей тут працюють, майже постійно перебуваючи в укритті. Переважна більшість дітей у цих регіонах евакуйована або передана у сім'ї опікунів, прийомних батьків.

Більш детальну інформацію, яка вас цікавить, можна дізнатися по контактних даних, які є в нашому довіднику.

Може зацікавити: Влада планує відновити усиновлення під час війни

Актуально по темі: Дошкульні місця з документами