Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Стартував перший модуль проектів «Журналістика цифрового майбутнього» та «Цифрові медіа для університетів» 2013-2014 року навчання

25.11.2013

Перший модуль навчання триватиме до 29 листопада. Цей курс поєднує в собі як лекції, так і практичні заняття. З 25 до 29 листопада слухачі проектів спільно з тренерами Джанін Ворнер (Janine Warner) та Девідом Лафонтейн (David LaFontaine) проаналізують тенденції в галузі збирання, поширення журналістами інформації; навчаться, як викликати в читача інтерес, спонукати його переглянути сайт і утримати його увагу. Учасники дізнаються, чому професія людини, яка займається розробкою стратегій для контенту, є однією з найбільш затребуваних у 2013 році.

Анатолій Заболотний, директор фонду Ріната Ахметова «Розвиток України»: «Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» підходить комплексно до реалізації проектів у сфері освіти. Ми навчаємо цифрових медіа журналістів, викладачів кафедр журналістики українських національних університетів, створили професію «мультимедійного журналіста», а найголовніше ми створюємо «найкраще ком'юніті» в галузі інтернет-журналістики і соціальних медіа. Сьогодні ми починаємо новий навчальний рік разом із найкращими викладачами, і я впевнений, що він буде продуктивним, цікавим, корисним для нас всіх!»

Євген Федченко, директор Могилянської школи журналістики: «Для нашої школи це унікальні проекти, які змушують журналістів національних і регіональних ЗМІ, викладачів журналістики повертатися в стіни університету, щоб стати студентами, не боятися експериментувати, вчитися нового. І те, що вже 7 років поспіль журналісти беруть участь у проектах з величезним конкурсом на місце, для нас, як і для Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України», це – найбільша довіра».

Нагадуємо, що включно з навчальним 2013-2014 роком, студентами проекту «Журналістика цифрового майбутнього» стали 175 журналістів, а слухачами проекту «Цифрові медіа для університетів» – 30 викладачів журналістики із 12 українських університетів.

 

Для інформації:

«Журналістика цифрового майбутнього» – проект, що реалізовується в межах напрямку «Сучасна освіта» фонду Ріната Ахметова «Розвиток України», у співпраці з Могилянською школою журналістики Національного університету «Києво-Могилянська академія». Метою проекту є навчання журналістів і редакторів мультимедійних медіа. Навчаючись на проекті, слухачі отримують знання та навички роботи з цифровим контентом від найкращих українських і закордонних викладачів.