Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Стан дитини покращується»: важкопоранена 4-річна дівчинка з Чернігова пройшла курс реабілітації від Фонду Ріната Ахметова

04.06.2024

Вероніці чотири роки. У березні 2022-го її сім'я тікала з охопленої жахом війни Чернігівщини. Машина потрапила під російський обстріл, вижили тільки Вероніка та мама. У тілі дівчинки досі залишаються уламки снарядів. Нещодавно дитина пройшла курс фізичної та психологічної реабілітації, забезпечений Фондом Ріната Ахметова. Процедури, спокій та чисте повітря допомагають дівчинці повертатися до активного життя.

«Усі процедури, які є у санаторії, — це те, що необхідно для підтримки організму. Стан Вероніки покращується. Ми дуже вдячні Фонду Ріната Ахметова за те, що дітки, які отримали поранення, можуть пройти реабілітацію», — говорить Олеся, мама Вероніки.

Говорити про обстріл їй досі дуже боляче. Донька, за словами Олесі, все добре усвідомлює. Робота з психологом допомагає дитині почуватися краще.

«У санаторії Вероніка відвідує соляну кімнату, фітобар — киснева пінка їй дуже подобається. Ще тут є ванни із заспокійливими травами, є ЛФК. Також їй дуже до вподоби масаж. Я бачу, що дитина стає активнішою і заспокоюється», — розповідає мама.

У рамках програми «Рінат Ахметов Дітям. Лікування та реабілітація поранених дітей» Фонд надає допомогу дітям, які постраждали внаслідок ворожих обстрілів житлових районів: це лікування, реабілітація, психологічна допомога тощо.

Якщо вам чи тим, кого ви знаєте, потрібна допомога, пишіть в месенджер Фонду https://m.me/AkhmetovFDU або телефонуйте на безкоштовну гарячу лінію 0 800 509 001 (лінія працює з понеділка по п’ятницю).