Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Сьогодні - Міжнародний день лікаря

05.10.2020

Щороку в перший понеділок жовтня по всьому світу відзначається Міжнародний день лікаря. Для Фонду Ріната Ахметова медицина завжди входила в число пріоритетних напрямків діяльності. Особливо масштабними стали проєкти останніх років. Так, в 2019 році за особистим рішенням Ріната Ахметова був запущений проект «200 швидких для України», який встановив нові стандарти якості надання невідкладної допомоги. Медики у всіх областях країни отримали від Фонду 200 суперсучасних машин швидкої допомоги. В обласні клініки, міські лікарні та амбулаторії в селах і віддалених громадах передавалися машини трьох типів: автомобілі для екстреної допомоги дорослим пацієнтам, машини реанімації новонароджених і швидкі-позашляховики. 200 спецавтомобілів дозволять лікарям рятувати більше 1 млн осіб щорічно. Проєкт «200 швидких для України» став найбільшим за 28 років незалежності країни приватним благодійним проєктом у сфері невідкладної медицини.

- Ви дали можливість мені, звичайному лікарю первинної ланки, який пропрацював в селі 24 роки, відчути себе людиною. Ви дали можливість користуватися сучасним автомобілем, про що я не міг мріяти навіть у найсолодших снах! - сказав про проект лікар Кам'янської сільської лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Едуард Чугай. Лікар з колегами завдяки Фонду виїжджає до пацієнтів на машині первинної медико-санітарної допомоги, створеної на базі Toyota Land Cruiser.

У 2020 році світ зіткнувся з пандемією коронавируса. Рінат Ахметов першим прийшов на допомогу країні і виділив на боротьбу із загрозою 300 мільйонів гривень. Фонд Ріната Ахметова створив проєкт «Боротьба з COVID-19 в Україні» в рамках якого передав державним лікарням 320 тисяч експрес-тестів, більше 200 тисяч одиниць засобів індивідуального захисту і закупив 204 апарати ШВЛ. Проєкт став внеском Фонду в модернізацію української системи охорони здоров'я.

- Це дозволяє нам суттєво підвищити якість медичної допомоги і рятувати життя наших пацієнтів. Від імені всього персоналу і пацієнтів дякую Фонд Ріната Ахметова за таку підтримку, - сказала в.о. головлікаря Краматорської міської лікарні №1 Юлія Кушнерик.

Крім того, Фонд організував онлайн-навчання для лікарів, що працюють із апаратами штучної вентиляції легенів і забезпечив кілька сотень медиків, зайнятих в боротьбі з коронавірусом, зручною спецодягом. Він був зшитий за спецзамовленням з урахуванням індивідуальних розмірів кожного лікаря.

Допомога, яку надає Україні в боротьбі з COVID-19 Фонд Ріната Ахметова і його Засновник, безпрецедентна за своїми масштабами. Медичні проєкти і програми Фонду Ріната Ахметова спрямовані не тільки на допомогу пацієнтам, а й на системні зміни в охороні здоров'я. Зміни, які виводять якість надання медичної допомоги на новий рівень і роблять роботу медиків більш комфортною.

Фонд Ріната Ахметова вітає медиків з Міжнародним днем ​​лікаря. Спасибі за вашу нелегку працю, за самопожертву, за мужність і щоденний героїзм! Нехай у ваших родинах буде спокій і благополуччя, а робочі будні приносять задоволення і радість від врятованих життів!