Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Сім’я Шахудів отримала допомогу Ріната Ахметова

21.05.2019

Бригади мобільної видачі найбільшої програми Фонду Ріната Ахметова – Гуманітарного штабу, доставили допомогу в Новоайдарський район. Набори виживання отримали найбільш нужденні мешканці Щастя.

Серед них – сім’я переселенців Шахудів. Наталя Петрівна покинула рідний Луганськ невдовзі після початку збройного конфлікту. Незадовго перед цим її чоловік пропав безвісти за кордоном, тому на плечі жінки лягли турботи про літнього батька і трьох дітей. Але й у Щасті сім’я не знайшла мирного притулку.

«Думали, що втекли, а потрапили в саме пекло обстрілів. Тато не витримав усього цього й помер у 2016 році», – розповіла Наталія Петрівна.

Втім, до життя в Щасті вдалося звикнути. Старша дочка вийшла заміж, молодший син і друга донька ще вчаться. Наталі Шахуд вдалося влаштуватися соцпрацівником – зараз під її опікою приблизно 14 осіб. Вона настільки адаптувалася, що може стати надійним провідником по прифронтовому місту.

«Важко, але головне, що діти живі. Дякую Рінату Ахметову за його підтримку таких сімей, як наша, позбавлених рідної домівки», – подякувала жінка.

У травні бригади мобільної видачі Фонду Ріната Ахметова доставлять набори виживання у 26 населених пунктів, розташованих уздовж лінії зіткнення. Продуктові набори отримають майже 22 тисячі жителів Донбасу. Серед них діти, пенсіонери, люди з обмеженими можливостями.

У стаціонарному пункті видачі в Маріуполі допомогу отримають переселенці тих самих категорій із Донецької та Луганської областей.