Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Штаб Ріната Ахметова проводить реабілітацію поранених дітей Донбасу. Як подати заявку?

15.04.2016

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова продовжує приймати заявки на участь у програмі «Реабілітація поранених дітей». Зараз курс реабілітації проходять 10 дітей із Донецької та Луганської областей. Вже сьогодні, 15 квітня, до них приєднається ще одна дитина.

«Сьогодні на реабілітацію вирушає Сергій зі Світлодарська. Хлопчику 8 років. Його разом із молодшим братом виховує бабуся. Під час артобстрілу у травні 2015 року Сергій дістав складну мінно-вибухову травму, було зачеплено головний мозок. Дитині врятували життя в місцевій лікарні, а потім вона проходила лікування в Харкові. Зараз за хлопчиком спостерігають у невропатолога, й він намагається уникати навантажень, щоб не допустити виникнення епілептичних нападів. Сергій потребує реабілітації, спрямованої на стабілізацію неврологічного стану», – розповідає Ірина Темерко, керівник напряму «Адресна допомога» Штабу.

За інформацією ВООЗ, за час бойових дій на Донбасі дістали поранення приблизно 200 дітей. Всім їм Штаб готовий надати допомогу в реабілітації. На сьогодні заявки на участь у програмі «Реабілітація поранених дітей» подали понад 60 сімей.

Штаб надає допомогу в реабілітації за такими напрямами:

  • лікування неврологічних захворювань;
  • відновлення опорно-рухового апарату;
  • відновне лікування внутрішніх органів;
  • корекція стану після оперативного тривалого лікування;
  • ендопротезування;
  • протезування кінцівок і очей;
  • адаптаційна реабілітація.

Курс реабілітації дитини становить 21 день і проходить в одному з реабілітаційних центрів Запоріжжя, Бердянська, Слов’янська або Одеси. Для того щоб записатися на участь у програмі «Реабілітація поранених дітей» необхідно до 1 червня 2016 року зателефонувати на гарячу лінію Гуманітарного штабу на лінію допомоги 0800 509 001.