Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Штаб Ахметова закупив обладнання для ДонНУ у Вінниці

22.05.2015

22 травня Гуманітарний штаб Ріната Ахметова передав Донецькому національному університету, який перебуває у Вінниці, обладнання для кафедри іноземних мов.

Рінат Ахметов, у минулому студент Донецького університету, дав доручення закупити обладнання після звернення співробітників кафедри. 12 ноутбуків, 10 екранів і 10 проекторів для факультету іноземних мов ДонНУ передали представники Штабу ректору університету Роману Гринюку.

«Після переїзду із Донецька наш університет зіткнувся з великими труднощами, зокрема, з недостатньою матеріально-технічною базою. Я вдячний Рінату Леонідовичу за те, що він, як справжній випускник, не покинув університет у біді й надав нам таку необхідну допомогу», — розповів Роман Гринюк.

«Це доказ Вашого небайдужого ставлення до освіти, розуміння важливості становлення особистості у студентські роки і благородства Вашої душі. Ми відчуваємо Вашу турботу, і це є для нас величезною підтримкою в нашій роботі», — мовиться в листі-подяці співробітників кафедри іноземних мов на адресу Ріната Ахметова.

Також Гуманітарний штаб вивчає можливості, як ще можна допомогти вишам, їхній викладачам і студентам, котрі виїхали з Донбасу.

«Підтримка студентів факультету іноземних мов — це персональна допомога й рішення Ріната Леонідовича, випускника Донецького національного університету (він закінчив факультет економіки). Гуманітарний штаб передав університету техніку, без якої навчання на мовному факультеті сьогодні практично неможливе — це та невідкладна допомога, яка дозволить продовжувати освітній процес без втрат для студентів», — розповіла керівник напряму «Адресна допомога» Гуманітарного штабу Ірина Темерко.

Крім цього, вона повідомила, що Штаб вивчає можливості подальшої допомоги вишам і їх студентам, які виїхали з Донбасу, у здобутті якісної сучасної освіти. Як у цих складних обставин не стільки надавати невідкладну допомогу, скільки допомагати вишам і їх студентам рухатися вперед, використовувати найкращі світові практики.

«Ми розраховуємо, що хлопці та дівчата зможуть згодом повернутися на Донбас, і спрямують отримані знання на відновлення регіону», — підкреслила Ірина Темерко.