Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Штаб Ахметова виплатив допомогу сім’ям загиблих шахтарів

08.04.2015

Сьогодні Гуманітарний штаб Ріната Ахметова завершив виплати матеріальної допомоги сім’ям загиблих шахтарів і постраждалим гірникам унаслідок аварії 4 березня на шахті ім. Засядька в Донецьку. Про це розповіла під час прес-конференції у прес-центрі ІА «Українські новини» координатор штабу Римма Філь.

Як відомо, за дорученням Ріната Ахметова, було прийнято рішення виплатити членам сімей 34 загиблих гірників по 100 тисяч гривень. Також допомогу в загальному розмірі 225 тисяч гривень отримали 16 постраждалих під час аварії.

«Сім’ї всіх загиблих шахтарів на шахті ім. Засядька вже отримали по 100 тисяч гривень. Таке рішення прийняв Рінат Ахметов, і сьогодні всю допомогу виплачено. Також Гуманітарний штаб виплатив матеріальну допомогу й допоміг у наданні медикаментозного супроводу тим шахтарям, які були травмовані й перебувають на лікуванні в різних лікарнях Донецька. На цей момент 4 гірники продовжують лікування в опіковому центрі, решта 12 постраждалих виписані й перебувають вдома на амбулаторному лікуванні. Отже, Гуманітарний штаб Ріната Ахметова виконав свою обіцянку в повному обсязі», — розповіла на брифінгу Римма Філь.

На превеликий жаль, Кабінет міністрів за місяць так і не розв’язав питання про звільнення від оподаткування суми матеріальної допомоги. Тому Рінат Ахметов прийняв рішення перерахувати ці суми так, щоб податковий тягар не покладати на сім’ї постраждалих.