Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Штаб Ахметова перерахував допомогу сім’ям загиблих шахтарів

01.04.2015

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова почав виплати сім’ям загиблих шахтарів і постраждалим унаслідок аварії 4 березня на шахті ім. Засядька в Донецьку. За дорученням Ріната Ахметова, членам сімей 34 загиблих гірників виплатять по 100 тисяч гривень. Допомогу в загальному розмірі 225 тисяч гривень отримають 16 постраждалих, розмір допомоги варіюється від ступеня отриманих травм.

«На жаль, питання звільнення від податків на рівні уряду України так і не розв’язано. За дорученням Ріната Ахметова, Гуманітарний штаб збільшить суму виплат так, щоб люди могли отримати заплановану допомогу й не постраждали внаслідок її оподаткування. Ці сім’ї втратили годувальників, для них зараз дуже важлива матеріальна підтримка, тому ми не будемо чекати рішення проблеми зі звільненням допомоги від податків із боку Кабінету міністрів», — підкреслила Римма Філь, координатор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Для довідки. Благодійний фонд Ріната Ахметова вже багато років надає допомогу загиблим і постраждалим шахтарям. І перша шахта, яка отримала цю допомогу, була саме шахта імені Засядька. У серпні 2006 року на цій шахті сталася аварія, під час якої загинули 26 людей. Відтоді в межах програми «Допомога в надзвичайних ситуаціях» фонд підтримав 11 шахт Донбасу — у Донецьку, Дзержинську, Макіївці, Краснодоні, Красному Лимані. Загалом матеріальна допомога загиблим шахтарям склала понад 20 мільйонів гривень.