Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Штаб Ахметова доставляє гуманітарну допомогу в прифронтову Станицю Луганську

04.07.2016

Понад 33 тисячі продуктових наборів мирним жителям селища Станиця Луганська і прилеглих сіл видав Штаб Ріната Ахметова. У селищі продовжує роботу стаціонарний пункт видавання. Допомогу отримують як місцеві жителі, так і переселенці найбільш соціально незахищених категорій з усього району та інших населених пунктів Луганської області.

«Станиця Луганська неодноразово опинялася під обстрілами, гинули люди. І сьогодні там немає стабільного миру, ночами чути постріли і вибухи. Жителі залишаються у вкрай складному становищі, кожен 5-й будинок пошкоджений, людям ніде жити, багатьом бракує найпростіших продуктів харчування. Вони потребують допомоги, як і на самому початку бойових дій», – розповідає Римма Філь, координатор Гуманітарного штабу.

За інформацією ЗМІ, із самого початку бойових дій у Станиці Луганській зруйновано понад 200 будинків, ще 2 тисячі пошкоджені. Багато з них за 2 роки бойових дій так і не відновлювалися. Серед загиблих 80 мирних жителів, сотні дістали поранення різного ступеня тяжкості.

За один день видавання продуктові набори від Штабу Ріната Ахметова отримують від 50 до 100 осіб. У селищі залишаються сім’ї з дітьми до 35 місяців, члени багатодітних сімей. Всі вони отримують гуманітарну допомогу. Старим, які залишилися без підтримки рідних і не можуть самостійно вийти на вулицю, набори волонтери доставляють прямо додому.

«Пункт видавання Штабу Ріната Ахметова продовжує роботу в Станиці Луганській із зими 2015 року. Продукти отримують найбільш соціально незахищені категорії місцевого населення, сім’ї з маленькими дітками, багато переселенців. Всього за час роботи Штаб доставив і видав у Станиці Луганській і прилеглих селах 33,3 тисячі продуктових наборів», – розповідає Римма Філь.

Станом на 4 липня 2016 року Штаб Ріната Ахметова всього видав понад 8 млн 733 тис. дорослих і дитячих наборів виживання з обох боків лінії зіткнення.