Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Штаб Ахметова допоможе пораненій 5-місячній дівчинці з Мар’їнки

18.08.2015

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова допоможе в лікуванні 5-місячної дівчинки з Мар’їнки, яка була поранена під час обстрілу, — осколки влучили в живіт.

«Дитину сьогодні вночі екстрено доставили у Дніпропетровську лікарню й відразу прооперували. Зараз стан дівчинки важкий, перебуває в шоковому стані на штучній вентиляції легень. Терміново потрібні медикаменти (антибіотики, розчини) та харчування. Штаб вже займається закупівлею й доставлянням усіх необхідних медикаментів.

У районі опівночі пряме влучення в будинок, дитина перебувала поруч із мамою. Будинок поруч із блокпостом, тому військові побачили і прибігли першими (викликали машину).

Дитину доставили в лікарню Курахового, операція тривала з 1.00 до 5.00, потім вертольотом маленьку доставили до Дніпропетровська. Зараз вона перебуває в реанімаційному відділенні. Сім’я багатодітна, троє дітей: 12 років, 5 років, 5 місяців. Зараз тато знаходиться зі старшими дітьми в сусідів, оскільки будинок зруйнований, немає даху, стіни пошкоджені», — повідомила Римма Філь, координатор Штабу Ріната Ахметова.

Нагадаємо, що сьогодні, 18 серпня, приблизно о першій ночі був обстріл Мар’їнки. Як повідомляє УМВС Донецької області, один зі снарядів розірвався у приватному секторі на вулиці Орджонікідзе, де проживала сім’я з 5-місячною дитиною