Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Штаб Ахметова допомагає сестрам із Тореза (Дзержинськ)

18.02.2016

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова надасть допомогу на придбання одягу та взуття двом старшим сестрам 3-річної Вероніки з Тореза (Дзержинськ) Донецької області. Дівчинка померла в лікарні 12 лютого, не приходячи до тями після того, як її побила матір. Про це під час прес-брифінгу в ІА «Українські новини» розповіла координатор Штабу Римма Філь.

«Зі свого боку Гуманітарний штаб намагався врятувати дитину, надавши необхідні для лікування Вероніки медикаменти та витратні матеріали. На жаль, травми виявилися несумісні з життям, дівчинка померла минулого тижня, – повідомила Римма Філь. – Її старші сестри – 4-річна Надя і 16-річна Віолета зараз перебувають у соціальному реабілітаційному центрі».

У Гуманітарному штабі продовжують стежити за ситуацією з дівчатками. «На цей момент запущено процес позбавлення їхньої матері батьківських прав. Якщо бабуся не захоче претендувати на оформлення опіки над онуками або не зможе бути опікуном через вимоги Закону, то Штаб Ахметова допоможе знайти нову сім’ю цим дітям, попередньо з’ясувавши їхні очікування», – прокоментувала Дар’я Касьянова, керівник проекту «Сирітству - ні!» фонду Ріната Ахметова.

Також у межах програми «Адресної допомоги» Штаб Ріната Ахметова надасть допомогу у придбанні всіх необхідних для цих дітей речей – одягу, взуття та канцелярії.

«У дівчаток було страшне дитинство, їм доводилося ховатися від буйної материнської вдачі. Гуманітарний штаб зробить усе можливе, щоб діти швидше змогли забути ті жахи, яких вони зазнали, коли жили з рідною матір’ю», – сказала Римма Філь.