Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Шоста автоколона 19-го Гуманітарного Рейсу Ріната Ахметова прибула до Донецька

23.05.2015

23 травня о 19.00 до Донецька прибула шоста у травні автоколона 19-го Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова з продуктами для дорослих мирних жителів Донецької й Луганської областей, які перебувають на не підконтрольних Україні територіях.

32 великовантажні автомобілі доставили 640 тонн продуктів для формування 85 тисяч дорослих оновлених наборів виживання: цукор, крупу, горох, борошно, вівсяні пластівці, макарони, олію соняшникову, згущене молоко, сіль, консерви із сардин, паштет.

Вже сьогодні в логістичному центрі Гуманітарного штабу на стадіоні «Донбас Арена» волонтери ФК «Шахтар» розпочнуть розвантаження продуктів і формування продуктових наборів, попередньо наклеївши на кожну одиницю продуктів спеціальний стикер «Благодійна допомога. Не для продажу».

Весь благодійний вантаж у межах Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова відповідає всім нормам якості, і перед відправленням на Донбас пройшов реєстрацію в Міністерстві соціальної політики, згідно з останніми вимогами законодавства, як гуманітарна допомога.

З усіма необхідними пропускними документами автоколона сьогодні пройшла українську митницю і всі блокпости. Із супровідними документами на вантаж можна ознайомитися за посиланням.

Цього тижня згідно з планом постачання Гуманітарного штабу Ріната Ахметова 2 автоколони від 20-го і 23-го травня завезли до Донецька продукти для формування 135 тисяч дорослих і 13,5 тисяч дитячих продуктових наборів для мирних жителів Донецької й Луганської областей, які перебувають на не підконтрольних Україні територіях.

Штаб Ріната Ахметова й далі забезпечує продуктами мирне населення Донецької та Луганської областей. Станом на 23 травня за весь час роботи було видано 3 145 139 дорослих наборів виживання і 217 653 дитячі набори. Цього тижня допомогу можна було отримати у понад 60 пунктах видавання.

Всього у травні Гуманітарний штаб планує доставити продукти для формування 350 тисяч наборів виживання для дорослих і 42 тисяч дитячих наборів для мирних жителів Донбасу з обох боків лінії зіткнення.