Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Шахтар» придбав медобладнання для спеціалізованого Будинку дитини в Харкові

03.03.2015

Футбольний клуб «Шахтар» у межах роботи Гуманітарного штабу Ріната Ахметова продовжує допомагати дітям, які постраждали внаслідок військових дій. Цього разу головний тренер «гірників» Мірча Луческу й футболісти придбали й передали до Харківського обласного спеціалізованого будинку дитини № 1 комплекс для дослідження нервово-м’язової системи.

З березня апарат доставили до Будинку дитини, де перебувають малюки віком до чотирьох років, що мають інвалідність. Це й сироти, і діти із зони військових дій, і зі звичайних сімей.

Жодна дитина не залишилася без уваги — малюки отримали від «гірників» у подарунок м’які іграшки із клубною символікою.

Роман Марабян, головний лікар Харківського обласного спеціалізованого будинку дитини № 1:

«Сьогодні в нас на лікуванні приблизно 60 дітей, зокрема, з міст Донбасу. Всього з травня минулого року курс реабілітації в нас пройшли 50 малюків із Донецької та Луганської областей. Сьогодні ФК «Шахтар» подарував нам міограф. Це обладнання дозволить якісніше діагностувати хворобливі стани в дітей, що мають важку неврологічну симптоматику: дитячий церебральний параліч, епілепсію, вроджену патологію центральної нервової системи, гідроцефалію, мікроцефалію, паралітичні синдроми верхніх і нижніх кінцівок. Простими словами, прилад допоможе швидко виявити причини порушень рухової активності в дітей і визначити, як допомогти дитині. Це дуже ефективний, але дорогий апарат. Тому від усього нашого колективу, від імені всіх батьків і дітей кажу величезне людське спасибі Мірчі Луческу, клубу й кожному його співробітнику. Дякуємо за допомогу, спасибі за те, що не залишилися байдужими!»