Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Футболісти «Шахтаря» відвідали переселенців

09.04.2015

Сьогодні футболісти ФК «Шахтар» Тарас Степаненко, В’ячеслав Шевчук, Олександр Кучер, Богдан Сарнавський і тренер воротарів Дмитро Шутков у межах роботи Гуманітарного штабу вирушили в житловий комплекс, де тимчасово розмістилися переселенці із зони бойових дій. Притулок під назвою «Добрий самарянин» розташований на території лісового масиву у Винниках, що під Львовом. Саме туди наступного ранку після перемоги над «Металістом» і виїхали «гірники».

— Всі дуже чекали приїзду команди: як дорослі, так і діти. Зараз у нас приблизно 60 осіб, половина з яких діти. А для них дуже важливо зустрітися зі своїми кумирами, яких вони бачили тільки в телевізорі. Такі акції дуже важливі, вони допомагають морально підтримати малюків. Діти розуміють, що не одні, що їх не покинули й не забули. Знаєте, спочатку ми хотіли зробити тут дитячий будинок, викупили цю будівлю — у минулому військову частину, до речі. Але людям знадобилася допомога — й ось так, за допомогою «сарафанного радіо», у нас було організовано притулок. Сьогодні нам допомагають волонтери, знайомі та друзі. Як кажуть, «з миру по нитці — голому сорочка». Тому ще раз величезне спасибі ФК «Шахтар» за те, що відвідали нас, — говорить Володимир Бурда, заступник директора «Доброго самарянина».
 
Невелика екскурсія, наївні дитячі питання й серйозні дорослі відповіді — це перша частина візиту. А під завісу — обов’язковий майстер-клас від футболістів «Шахтаря»: міні-урок футболу, що завершився роздаванням подарунків.

— Ми подарували дітлахам шарфи, календарі, м’ячі — у них стільки емоцій! Адже дитині багато чого не потрібно: увага — ось що головне. І сьогодні видно, як діти це все позитивно оцінили. А скільки нам це подарувало радості! Приємно. Згадати хоча б, як Михайлик із Сашком нам свої кімнати показували, розповідали, що до чого, говорили про любов до футболу. Це дуже цінні і зворушливі миті, — поділився Тарас Степаненко.

Звичайно ж, позитивні емоції від візиту «гірників» отримали всі жителі комплексу, але не обійшлося й без туги за домівкою:

— Сама я з Луганська, тому, коли в червні в нас почалися бойові дії, не роздумуючи, перебралася сюди. Ми жили в селищі, недалеко від аеропорту, а в мене троє дітей! Боялася за їхнє життя. А так вийшло, що в мого брата тут вже була сестра, яка приїхала зі Щастя. Тому тепер живемо тут усією родиною, чоловік ось влаштувався у Львові працювати. Щоправда, дуже сподіваємося повернутися додому, коли все налагодиться, — розповіла Оксана Толкачова.

Футболісти теж живуть надією якомога швидше повернутися на рідну «Донбас Арену». І якщо сьогодні вони хоч на мить принесли радість людям, постраждалим унаслідок війни, це означає, що «Шахтар» з’їздив у гості не дарма!