Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

ЩО РОБИТИ НА КАРАНТИНІ. Як створити власний комікс онлайн

01.04.2020

Що робити під час всеукраїнського карантину батькам та їхнім дітям? Спеціалісти програми «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!» пропонують разом зануритися у різні сфери знань, які зможуть допомогти наповнити та розвинути ваш розум і світосприйняття. Цього разу поговоримо про онлайн-комікси.

До речі, в усьому світі комікси – справа аж ніяк не дитяча. В деяких коміксах є навіть вікові обмеження. Тим не менш діти віком від 10 років вже починають цікавитися яскравими книжками про супергероїв і шукають усіляку можливість отримати чи почитати нову серію. Тому спочатку, аби допомогти зануритися у цей різноманітний світ, психологи пропонують це робити дітям разом з батьками. Ще одне обмеження – на українській мові онлайн-комікси ви можете тільки купити. Безкоштовні ресурси «говорять» англійською та російською мовами.

1. Дуже потужний ресурс безкоштовного онлайн-читання комікісів різних держав і жанрів https://com-x.life Єдине – дивитися їх зручніше на планшеті чи смартфоні, бо вертикального формату не передбачено. Читати наступні сторінки треба за допомогою відповідних натискань «Далі». Але це майже єдиний мінус сервісу.

2. Не можна обійти ресурс DC та Marvel – світових хедлайнерів коміксів. Ресурс https://dc-marvel.ru/ дуже зручний та потужний, але він розповідає тільки про своїх героїв: Бетмена, Супермена, Джокера тощо. Передивлятися онлайн тут набагато зручніше, ніж у Com-x.life – просто натискаєте скрол миші (у комп’ютері) чи просто листаєте вниз-вверх (у смартфоні чи планшеті).

3. Якщо ви маєте бажання і натхнення створити свій власний комікс, при цьому без завантаження спеціальних програм – тоді вам допоможе ресурс Canva. Після реєстрації на https://www.canva.com у вас з’являться декілька шаблонів. https://www.canva.com/design/DAD4MPYqCaE/oFacL-iLp0WZ9Mv_i05f1A/edit?category=tACZCigycaA&utm_source=onboarding

Уся схема дуже проста і зрозуміла, праворуч на екрані завжди є підказки. Від вас потрібно лише вигадати свого супергероя та свою історію і намалювати її, хоча б схематично.

4. Для тих, хто вже створив свій комікс і хоче отримати відгуки та пропозиції на онлайн-просторі, тоді вам допоможе Acomics https://acomics.ru/

Тут можна продивитися, які комікси створили такі ж аматори, як ви, і скористатися порадами профі. Найкращі авторські комікси публікуються на головних сторінках ресурсу.

Наші спеціалісти програми «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!» намагатимуться тестувати посилання власноруч і ділитися власним досвідом. Слідкуйте за нашими посиланнями, підписуйтесь на наші канали у ФБ, залишайте свої відгуки та діліться з нами своїми здобутками.