Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Щастя для батьків – бачити, як дитина чує і посміхається»: трирічна Катя з Одеси отримала сучасні слухові апарати від Фонду Ріната Ахметова

27.08.2024

Трирічна Катюша з Одеси живе із ДЦП. Після нападу судом та перебування тривалий час у реанімації у дівчинки виявили проблеми зі слухом. Обстеження призвели до висновку: необхідно слухопротезування. Катя отримала від Фонду Ріната Ахметова суперсучасні слухові апарати, які підлаштовуються під особливості та потреби дитини.

«Велике щастя для батьків — бачити, що дитина реагує, шукає, звідки звук, і посміхається. Дякуємо дуже! Завдяки апаратам вона буде краще чути, розуміти й розвиватися», — каже мама дівчинки Марія.

Слуховий апарат компенсує втрату слуху в дитини, і вона чує звичайні звуки – практично так само, як діти, що не мають вад слуху. Після встановлення апаратів дитині треба адаптуватися до нового для себе звучання, а надалі – працювати з сурдопедагогом, щоб розвивати мовлення.

«Це апарати рівня "комфорт", виробництво Данії. Звучання гарної якості. Завдяки апаратам дитина вловлюватиме звуки. А відтак зможе розвиватися у 2-3 рази швидше і почне сама розмовляти, якщо з нею займатимуться», — пояснює лікар-сурдолог Центру слуху Владислав Устянський.

Допомогу в слухопротезуванні в рамках проєкту «Рінат Ахметов — Дітям. Тепер я чую» можуть отримати діти з вадами слуху віком до 7 років, які проживають або проживали в територіальних громадах у зонах бойових дій, окупації чи оточення.

Якщо серед ваших рідних або знайомих є дитина, яка потребує протезування слуху, зверніться на безкоштовну гарячу лінію 0 (800) 509 001 (з понеділка по п’ятницю), або пишіть в месенджер Фонду https://m.me/AkhmetovFDU