Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Рінат Ахметов подарував нове житло осиротілим дітям з Авдіївки

30.06.2017

4-річна Олександра Дика і 19-річний Михайло Борисенко, батьки яких загинули під час обстрілу в Авдіївці, тепер будуть жити в мирному Покровську. Діти вже отримали ключі від квартир, які придбав для них Рінат Ахметов.

13 травня 2017 року, у результаті прямого влучення снаряда, Олександра й Михайло втратили батьків і будинки. Зараз їх вихованням опікуються родичі. Дізнавшись про трагедію, Рінат Ахметов прийняв рішення забезпечити дітей новим житлом у більш безпечному, віддаленому від лінії вогню місті – Покровську Донецької області.

Ключі від квартир дітям передали представники Гуманітарного штабу.

«На жаль, цим дітям ніхто не поверне батьків. Але зараз їм потрібна турбота й підтримка. Допомога, надана Рінатом Ахметовим, дасть їм змогу швидше оговтатися від втрати близьких і почати життя заново», – сказав Олександр Вишняков, директор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Упродовж двох тижнів для Олександри та Михайла були придбані квартири, оформлені всі необхідні документи. Діти та їхні рідні вже планують переїзд.

«Труби добрі, ремонт гарний – все супер! Заходь і живи. Підлога теж добра. Тепер мені є, де жити. Подалі від війни. Це фундамент для майбутнього життя. Зараз мені треба привезти сюди меблі, холодильник – все для першої необхідності. Ремонт якісний. Лампочки вкрутити треба. Газ є, вода є. Я навіть відвик від цього. В Авдіївці таке рідко є. Вчинок Ріната Ахметова сильно змінить моє життя. Я йому дуже вдячний за допомогу. Рінат Ахметов – добра людина, і не кидає людей у біді», – поділився Михайло Борисенко.

Олександра Дика також не приховує своєї радості від того, що буде жити в мирному місті. «У дворі є дитячий майданчик. Мені подобається. Тут буде добре. Я до подружок буду ходити щодня. Я вже тут подружилася з Олею. Я буду щодня тут жити, і ніколи не піду. Тут немає війни».

З дівчинкою погоджується бабуся, Зінаїда Мезенцева: «Якщо дитині подобається, то й бабусі подобається. Спасибі Рінату Леонідовичу за увагу, за допомогу, особливо допомогу дітям-сиротам».