Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Римма Філь: Рінат Ахметов допомагав, допомагає й допомагатиме

18.05.2015

Координатор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова Римма Філь спростувала чутки про припинення роботи Штабу.

«Будь-які чутки про те, що Гуманітарний штаб припиняє свою роботу, не відповідають дійсності. Штаб Ріната Ахметова й далі працює. Рінат Ахметов допомагав, допомагає й допомагатиме людям, які опинилися в біді. Поки триватимуть військові дії на Донбасі, поки без пенсій і соціальних виплат там будуть жити пенсіонери, багатодітні сім’ї, молоді мами. Я хочу, щоб це почули й ті, хто поширює ці чутки, і ті, хто отримує нашу допомогу. І ми сподіваємося, що здоровий глузд переможе й мир прийде на Донбас», — заявила Римма Філь.

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова й далі допомагає людям, які найбільше потребують допомоги. Тільки у травні Штаб має намір доставити 350 тисяч дорослих і 42 тисячі дитячих продуктових наборів. Найближча колона у складі 30 машин вирушить із Дніпропетровська до Донецька 20 травня.

За 10 місяців роботи Гуманітарний Штаб Ріната Ахметова видав мирним жителям Донбасу 3 мільйони продуктових наборів для дорослих і 200 тисяч наборів для дітей.

Згідно з даними Гуманітарної мапи, потребу у продуктах харчування гостро відчувають 45% жителів міст, не підконтрольних Україні.

Єдиним джерелом виживання для сотень тисяч людей залишається тільки гуманітарна допомога, яку доставляє на Донбас Гуманітарний штаб Ріната Ахметова, а також міжнародні організації — ООН, Червоний хрест, «Люди в біді» та ін.