Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Розпочинають роботу адвокаційні проекти програми в регіонах

28.03.2012

 

 З останнього тижня березня розпочали свою роботу проекти в регіонах, що були підтримані БФ «Інтелектуальна перспектива» в рамках проекту «Адвокація: мобілізація політичної волі» 

Переможці грантового конкурсу в обраних областях, підсилені заходами «Центрів здоровя» та власними заходами БФ «Інтелектуальна перспектива», опікуються  актуальною для кожного окремого регіону проблематикою, яка була визначена під час установчих «круглих столів» наприкінці 2011 року.

Саме врахування регіональних особливостей та потреб під час розробки акцій адвокаційного характеру є основою проекту «Адвокація: мобілізація політичної волі». Усі акції були сплановані з залученням лікарів, управлінців та НУО області.

Найближчим часом проект також планує оголосити нову хвилю грантового конкурсу ( для Одеської, Херсонської та Харківської областей, АРК Крим та м. Севастополь)  та провести в цих містах круглі столи для визначення найбільш актуальних проблем регіону.

БФ «Інтелектуальна перспектива» закликає усі зацікавлені сторони до співпраці. Звертатися за детальнішою інформацією щодо проектів можна до головного офісу проекту (fip@fip.org.ua) а також до АКСМ-координаторів програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» в кожній з зазначених областей.  

Перелік підтриманих проектів:

М. Миколаїв, Миколаївська область

Організація

БФ «Віта-Лайт»

Назва проекту

«Корисне про туберкульоз»

Суть проекту

Розробка та впровадження в навчальний процес загальноосвітніх шкіл Миколаєва позакласних інформаційних годин з профілактики туберкульозу .

Керівник проекту

Ксенія Беляєва

 

Організація

БФ «Незалежна соціальна адвокація та правозахист»

Назва проекту

Моніторинг стану взаємодії державних закладів при супроводі звільнених засуджених, хворих на туберкульоз».

Суть проекту

Створення рекомендацій місцевим органам влади щодо ефективної співпраці для ведення випадків захворювання на туберкульоз при звільненні пацієнтів із установ виконання покарань

 

Рекомендації готують на основі незалежного аналізу виконання відповідного наказу низки міністерств [1] та виносяться на  затвердження спостережної комісії при Миколаївській облдержадміністрації.

Керівник проекту

Тетяна Добриднік

 

Організація

Миколаївський центр здоровя

Назва проекту

Інформаційні заходи для лікарів первинної ланки районного рівня

Суть проекту

Серія інформаційно-просвітницьких заходів для лікарів первинної ланки районного рівня та керівництва ЦРЛ (центральних районних лікарень).

 

Заходи готуються та плануються спільно з обласним протитуберкульозним диспансером  диспансером та мають на меті активізувати роботу лікарів первинної ланки у виявленні нових випадків та посилити співпрацю з фтизіатричною службою області.  

Керівник проекту

Олексій Поляков

 

М. Дніпропетровськ, Дніпропетровська область

Організація

Громадська організація клуб «Імпульс» (м. Павлоград, Дніпропетровська обл.)

Назва проекту

«Адвокація прав та інтересів хворих на ТБ»

Суть проекту

Інформування громади Павлограду про проблему туберкульозу через кампанію в місцевих ЗМІ та в громадському транспорті

Створення партнерства з адвокації  на регіональному рівні із залученням держслужбовців, депутатів, духовенства,представників НУО, ЗМІ, медичних працівників.

Мобілізація політичної волі щодо реалізації програм, скерованих на подолання епідемії туберкульозу на місцевому рівні – підготовка проектів рішень для координаційної ради, в тому числі на основі проблем, обговорених публічно.

Керівник проекту

Лупова Ольга Зігмундівна

 

Організація

Громада на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість» Української Православної Церкви

Назва проекту

«Адвокація прав та інтересів хворих на ТБ»

Суть проекту

Навчання церковно-священнослужителів, соціальних працівників та слухачів Дніпропетровської медичної академії навичкам просвітницької роботи серед населення і методам соціально-психологічної допомоги в групах ризику шляхом проведення семінарів та практичних курсів.

Керівник проекту

Отець Георгій (Захарченко Юрій Валентинович)

 

М. Львів, Львівська область

Організація

Україно-Польський Журналістський клуб

Назва проекту

Антитуберкульозна Редакція» (АТбР)

Суть проекту

Підготовка та оприлюднення серії компетентних та достовірних публікацій щодо проблематики ТБ.

 Проект з одного боку скерований на донесення проблематики ТБ та роль місцевих органів влади в боротьбі з епідемією до громадськості міста та області – з залученням експертів фтизіатричної галузі.

 Водночас серія прямих ефірів, запланованих в рамках проекту, покликана привернути увагу чиновників та сприяти публічному звітуванню влади щодо запланованих кроків місцевих органів влади у подоланні епідемії ТБ

Керівник проекту

Володимир Павлів

 

Організація

Благодійний фонд САЛЮС

Назва проекту

«Я дихаю - і, значить, я живу» (адвокаційний компонент)

Суть проекту

Проект спрямований на проведення адвокаційної та інформаційної роботи для формування розуміння важливості врахування потреб людей з груп соціального ризику (бездомних, звільнених з місць позбавлення волі, узалежнених, ЛЖВ) при підготовці і впровадженні заходів, направлених на попередження епідемії туберкульозу у Львівській області. Цільовою аудиторією проекту є депутати та непрофільні чиновники Львова та 7-ми районних центрів області (Броди, Жовква, Стрий, Золочів, Червоноград, Миколаїв, Дрогобич, Винники), лікарі первинної ланки м.Львова, журналісти та загальне населення.

Керівник проекту

Труш Олена Анатоліївна

 

Організація

Асоціація «Нові Горизонти», Дрогобицький р-н Львівської області

Назва проекту

 « У Франковім краю, - туберкульозу:НІ!»

Суть проекту

Ініціювання, створення та підтримка дієвого партнерства задля подолання та попередження туберкульозу на Дрогобиччині на рівні: влада - територіальні громади – експерти - фахівці сфери охорони здоров’я - мас-медіа регіону - громадські об’єднання.

В рамках програми планується

-          проведення інформаційної кампанії на рівні району

-          проведення низки освітніх заходів для лікарів первинної ланки з залученням фахівців фтизіатричної служби

-          на основі інформації від НУО та експертів – розробка рекомендацій для представників місцевої влади, які могли би покращити ситуацію на рівні району

Керівник проекту

Магльона Олександр Васильович

 

М. Донецьк, Донецька область