Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Рінат Ахметов перерахував 700 тисяч гривень сім'ям загиблих шахтарів

04.04.2014

2 квітня благодійний Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» виплатив 700 тисяч гривень в якості допомоги сім'ям шахтарів, які загинули в результаті аварії на шахті «Північна» в Макіївці Донецької області.

Рішення про виділення коштів було прийнято засновником Фонду Рінатом Ахметовим 19 лютого 2014 року, через кілька днів після аварії. Вже 21 лютого представники Фонду взяли участь у державній комісії з надання допомоги сім'ям загиблих, і озвучили намір про виділення благодійної допомоги.

24 лютого Фонд ініціював проведення повторної комісії з метою реалізації принципу соціальної справедливості. До складу другої комісії увійшли 17 осіб: співробітники шахти, профспілок, Фонду Ріната Ахметова та представники кожного загиблого гірника. У результаті було прийнято рішення виділити з бюджету Фонду по 100 тисяч гривень усім 7 сім'ям загиблих шахтарів. У сім'ях допомогу надавали найближчим родичам, а розподіл допомоги між родичами по кожній сім'ї приймали індивідуально.

Після цього менеджерами Фонду було скеровано запит про не обкладання суми благодійної допомоги податком на дохід фізичних осіб (ПДФО) до Макіївської міської ради. На сесії міської ради було прийнято рішення про задоволення цього запиту.

Нагадаємо , що аварія на шахті «Північна» Державного підприємства «Макіїввугілля» сталася 17 лютого поточного року. У результаті викиду газоповітряної суміші загинули 7 гірників, під час аварії у шахті перебували 88 людей.