Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Рінат Ахметов направив другий мільйон гуманітарних наборів на Донбас

19.11.2014

Сьогодні, 19 листопада, Гуманітарний рейс Ріната Ахметова починає доставляння другого мільйона наборів із допомогою до міст Донбасу. Перші 18 великовантажних машин виїхали вранці зі складу у Дніпропетровську і ввечері прибудуть до Маріуполя. Упродовж двох днів у місто доставлять 52 тисячі продуктових наборів.

«Рінат Ахметов доручив своєму Гуманітарному штабу доставити другий мільйон продуктових, гігієнічних і дитячих наборів жителям міст Донбасу, які перебувають у важкому становищі. Сьогодні перші 18 автомобілів доставлять вантаж до Маріуполя, завтра в рейс вийдуть ще 20 автомобілів. До кінця року Штаб планує доставити мільйон наборів із допомогою. Починаючи із серпня, Штаб вже доставив мільйон продуктових наборів, забезпечивши приблизно 700 тисяч сімей товарами першої необхідності», — повідомив волонтер Штабу Максим Ровінський.

Із Маріуполя 30 тисяч продуктових наборів відправлять до Донецька, на склад стадіону «Донбас Арена». Решту наборів волонтери розфасують безпосередньо в Маріуполі й доставлять до Кіровського, Миронівки, Зугреса, Тореза та інших населених пунктів зі складною гуманітарною ситуацією. Згідно з Гуманітарною мапою потреб і ситуації в Донецькій і Луганській областях, Кіровське очолює топ-5 міст, жителі яких потребують продуктів харчування: 73% опитаних вказали на гострий брак продуктів.