Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую»: понад 200 малюків стали учасниками проєкту

06.04.2021

Фонд Ріната Ахметова з 2007 року допомагає малюкам, які мають проблеми зі слухом. А в березні 2018 року розпочав роботу проєкт «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую». Він дає діткам можливість почути голоси мами і тата, спілкуватися з братиками і сестричками.

– Сьогодні понад 200 учасників проєкту, які мали глухоту від народження або набули її, отримали слухові апарати. Сучасні пристрої працюють на різних частотах і підлаштовуються під особливості дитини. Це такі мінікомп'ютери, які компенсують саме ту кількість децибел, якої не вистачає людині. Важливий принцип проєкту – допомогти якомога швидше. Адже слухопротезування вкрай необхідно виконати до 7-річного віку. Якщо допомогти малюкові вчасно, він навчиться розмовляти і буде повноцінно розвиватись. Фонд Ріната Ахметова отримав велику кількість вдячних відгуків від батьків та опікунів, щасливих, що їхні діти можуть чути навколишній світ, – розповіла Юлія Єршова, директорка Департаменту з комунікацій Фонду.

Однією з учасниць проєкту стала Аліна Богуславська з Донецької області.

– Дочка народилася абсолютно здоровою дитиною, почала вимовляти перші слова до трирічного віку. Але потім я почала помічати, що Аліна не реагує на звуки, перестала говорити, – розповіла мама дівчинки.

Жінка звернулася до лікарів у Краматорську, які порекомендували Аліні високочутливі слухові апарати. Але для матері-одиначки їх придбання виявилося непосильним. На допомогу прийшов Фонд Ріната Ахметова. Тепер Аліна знову чує голос мами!