Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую»: почути голос мами

01.02.2021

199 українських дітей знайшли можливість почути завдяки проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую».

Одна з сотень історій - про маленького Сергійка Крамара з Луганської області.

–  Ми помітили, що наш синочок Сергійко ніяк не почне говорити. Озивався тільки на гучні звуки. Вирішили повезли його на обстеження. Лікарі виявили серйозні порушення слуху, порекомендували потужні слухові апарати, – розповідає тато дитини Роман Крамар із Луганської області.

Раніше жодних проблем зі здоров'ям у сина не було, кажуть батьки. Звістка стала вдвічі шокуючою, адже скромний достаток сім'ї не дозволяв купити такі необхідні апарати. Навіть на обстеження Сергія довелося взяти гроші в борг. На щастя, на допомогу прийшов Фонд Ріната Ахметова.

– Величезне спасибі за те, що подарували Сергію можливість чути! – подякував Роман Крамар.

Ще одним учасником проєкту став маленький Боря Матвієнко. Під час чергового обстеження дворічного малюка лікар звернув увагу на те, що він не реагує на звуки.

– Столичні лікарі підтвердили, що у дитини туговухість третього ступеня, тому гостро необхідні потужні слухові апарати для розвитку слуху та мовлення. Я виховую Борю сама, і через цю звістку я опинилася в глухому куті, – каже мама Юлія Ігорівна.

Жінка звернулася до Фонду Ріната Ахметова. Тепер Боря може повноцінно пізнавати навколишній світ.

Фонд Ріната Ахметова допомагає дітям із проблемами слуху з 2007 року. Допомогу в слухопротезуванні отримують діти віком до 7 років із соціально незахищених сімей з усієї України. Завдяки цим пристроям малюки можуть вперше почути звуки навколишнього світу, голоси батьків, вчитися та розвиватися, як їхні однолітки з нормальним слухом.