Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Реабілітація поранених дітей Донбасу: 25 сімей вже відправили в санаторії. Як подати заявку?

20.05.2016

Заявки на реабілітацію від дітей із Донбасу, які дістали поранення під час бойових дій, продовжує приймати Штаб Ріната Ахметова. Допомога надається за спеціальною програмою Штабу – «Реабілітація поранених дітей».

«На сьогодні курс пройшли 14 сімей, ще 11 почнуть заїжджати в санаторії Слов’янська й Запоріжжя з 25 травня. Ми формуємо графік індивідуально для кожної дитини, з урахуванням літніх канікул. Залежно від травм, рекомендацій лікарів, підбираємо санаторій. Найчастіше на реабілітацію ми відправляємо сім’ями, у яких постраждали відразу кілька дітей. Курс для однієї дитини становить 21 день. Ми продовжуємо приймати заявки до 1 червня і плануємо оздоровити дітей у перебігу літніх канікул і осені», – розповіла Ірина Темерко, керівник напряму «Адресна допомога» Гуманітарного штабу.

Наприкінці травня в запорізький санаторій приїде і 4-річна Мілана з Маріуполя. Дівчинка дістала важкі поранення і втратила маму в день обстрілу міста в січні 2015 року. Після лікування у Дніпропетровську й Києві дівчинці поставили протез на ніжку. Тривалий час із дівчинкою і її бабусею працював психолог Штабу. У санаторії Мілана пройде необхідний комплекс процедур для зміцнення м’язової системи і звикання до протезу. Окремі процедури допоможуть дитині стабілізувати стан нервової системи.

На сьогодні в базі Штабу Ріната Ахметова 163 дитини, які дістали поранення через бойові дій. Половина з них потребує реабілітації.

Штаб надає допомогу в реабілітації за такими напрямами:

  • лікування неврологічних захворювань;
  • відновлення опорно-рухового апарату;
  • відновне лікування внутрішніх органів;
  • корекція стану після оперативного тривалого лікування;
  • ендопротезування;
  • протезування кінцівок і очей;
  • адаптаційна реабілітація.

Курс реабілітації дитини становить 21 день і проходить в одному з реабілітаційних центрів Запоріжжя, Бердянська, Слов’янська або Одеси. Для того, щоб залишити заявку на проходження курсу за програмою «Реабілітація поранених дітей» необхідно до 1 червня 2016 року зателефонувати на гарячу лінію Гуманітарного штабу на лінію допомоги 0800 509 001.