Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Приємно, що про нас піклуються»: переселенка з Маріуполя про допомогу від Фонду Ріната Ахметова

01.10.2022

Трагедія Маріуполя зворушила весь світ. Велика кількість людей, які зрештою змогли вибратися зі зруйнованого міста, змушені починати своє життя з чистого аркуша. Так сталося і з Євгенією, мешканкою Лівобережного району Маріуполя. Наразі жінка оселилася в Києві, проте вона ні дня не полишає надії повернутися в рідне українське місто.

За словами Євгенії, уже в перші дні війни мешканці лівобережної частини Маріуполя опинилися без світла, води, газу та тепла.

«Це було настільки страшно, ми ніби опинилися в кам’яній добі: ходили збирали тріски, навчилися рубати дрова, топили сніг. Із харчуванням теж було дуже складно, їжу ділили на маленькі порції та ділили із сусідами», — згадує жінка.

Врешті-решт Євгенії вдалося виїхати з Маріуполя. Каже, що дорога була дуже виснажливою й зайняла 5 днів. Нещодавно вона зареєструвалася в столичному центрі підтримки переселенців «Я — Маріуполь» та отримала гуманітарний набір від Фонду Ріната Ахметова.

«Дякую Фонду Ріната Аметова за надану допомогу. Мені дуже приємно, що про нас піклуються», — подякувала переселенка.

Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».

З 24 лютого 2022 року допомога від Ріната Ахметова охопила понад 13,5 млн мешканців України. Детальніше — за посиланням https://akhmetovfoundation.org/s/97d0f8