Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Програма «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!» вітає всіх матусь України з Днем матері!

09.05.2021

«Мама – це стиль мого життя. Іноді мені здається, що без дітей я просто не можу. Так, колись  я була юристом, вела цікаві справи, але зараз все це згадую, наче кіно, де у головній ролі була зовсім інша людина, не я…  А я – мама, прийомна мама з 2012 року, і ні хвилини не жалкую, що кардинально змінила свій фах і стиль життя. Адже бути мамою - це дивовижна, складна робота 24/7. Ми з чоловіком виховуємо дітей, а вони виховують нас. Може, не всі з них дякуватимуть нам – це нормально. Але  мета мами, особливо прийомної мами, – зробити щасливими дітей, які до мене були травмовані, пройшли нелегкий шлях. І єдина можливість їх витримати – це полюбити, всім серцем полюбити такими, які вони є». (Наталія Моляр, мама ДБСТ)

«Коли в мене з’явилася перша дитина, я зрозуміла, що все  ‒  тимчасове. Сьогодні ти – мама, завтра вони вже дорослі – і все інакше. Можна годинами дискутувати, але реальне життя дає тобі чітке розуміння – треба цінувати те, що є зараз, радіти тому, що маєш сьогодні. Моя друга дитина навчила мене тому, що не всі твої зусилля виправдовуються. Твоя дитина – це особистість, яка розвивається згідно з власним планом. І твої бажання впливати на цей план – лише твоя ілюзія. Третя дитина навчила мене приймати. З нею я зрозуміла,  материнство – це не тільки про віддачу, але й про прийняття.   Кожна моя дитина – це жорсткий вихід із зони комфорту. Але завдяки цій подорожі я зростаю, як людина». (Наталія Івко, усиновителька)

Сьогодні в Україні відзначається День матері. Фонд Ріната Ахметова щиро вітає всіх матусь України з їхнім святом!

Любі ненечки, дякуємо за те добро, яким ви щодня ділитеся зі своїми синами й доньками, за любов і ніжність, віру, мудрість, турботу, а іноді й самопожертву.

Зичимо вам міцного здоров’я та жіночого щастя. Хай діти завжди радують, окриляють та надихають, а їхні успіхи надають сил та мотивують бути ще кращими.

Багато років Фонд Ріната Ахметова опікується усиновителями, батьками прийомних сімей та ДБСТ. Щороку для них проводяться корисні тренінги та майстер-класи в різних куточках України, оновлюються сімейні історії  на порталі Sirotstvy.net, який щомісяця відвідує майже 300 000 користувачів.

Програма «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!» дала можливість мамам ділитися своїм досвідом і говорити про те, «що болить», і таким чином виявляти проблемні моменти виховання. Вони спілкуються на  Facebook-сторінці програми, діляться у своїх коментарях враженнями від новин та оновлених історій. Завдяки цьому спілкуванню сторінка має вже 42 223 підписників, і цифра ця щомісяця зростає.

Крім того, з 2020 року Фонд Ріната Ахметова розпочав нову форму відвертої розмови прийомної мами – це текстові блоги та відеощоденники на  каналі YouTube Фонду:

 

На жаль, не кожна українська дитина має кого вітати в цей день. Тисячі хлопчиків та дівчаток усе ще виховуються в стінах інтернатних закладів. Саме тому й працює портал «Сирітству – ні!», який за 11 років роботи допоміг знайти родини для майже 10 000 дітей. Проте 4813 анкет є ще на сайті. І всі ці діти потребують підтримки і любові батьків. Віримо, що вони також скоро зустрінуть своїх мамусь і всі свята відзначатимуть у родинному колі.