Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

ПРОЕКТ «20 РОКІВ МОЛОДОЇ ПОЕЗІЇ: ВІДЕОАНТОЛОГІЯ – НАЙКРАЩЕ» - ЛІТЕРАТУРА

01.10.2011

Коли: жовтень 2011р. – червень 2012 р.

Де: он-лайн.

Царина: література.

Чому: за час незалежності виросло покоління молодих поетів (близько 200), котрі по-новому бачать, відчувають, осмислюють світ, відображаючи цей новий погляд у віршах. Створене цією генерацію називаємо «сучасною молодою поезією» – це надзвичайно цікава, унікальна амальгама емоцій та рефлексій на життя. Відтак, виникає потреба зробити зріз-підсумок кращих зразків молодої української поезії написаної за останні 20 років та представити її читачам як культурне надбання, яким можна пишатися. Відеоантлогія молодої української поезії – це чи не перша спроба поєднати формати друкованого слова та живого читання, що зробить проект максимально привабливим для всіх потенційних читачів/слухачів та доступним у будь-який час доби та року і з будь-якої точки світу. Користувач відеоантології матиме змогу не лише прочитати і почути українську молоду поезію, але й стати свідком особистої манери виконання автора. Мультимедійний формат відеоантології, обладнаний звуковою навігацією, вперше дасть можливість людям з особливими потребами отримати доступ до сучасних зразків молодої української поезії, зануритися у світ поетичного слова, уникаючи обмежень, що їх накладають друкована книжка та аудіозбірник.

Що саме:

  • Створення «бази даних» поетів, які видали свою першу збірку після 1991 р.;
  • Створення відеоантології молодої поезії;
  • Запуск електронного ресурсу: мультимедіа-галереї відео-, аудіо- та друкованих текстів сучасної української поезії, творчих біографій та фото молодих українських поетів;
  • Забезпечення доступу до сучасної української поезії людей з особливими потребами (вадами слуху, зору), для цього – доповнення мультимедіа-галереї звуковою навігацією, титрами та біжучим рядком.

Повернутись до напрямку ЛІТЕРАТУРА