Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Понад 3000 продуктових наборів доставили додому мобільні групи волонтерів Штабу Ахметова пенсіонерам та інвалідам Донецька

09.02.2015

За 4 місяці роботи (із жовтня 2014 до лютого 2015) мобільні групи волонтерів Гуманітарного штабу Ріната Ахметова доставили додому понад 3 000 продуктових наборів для пенсіонерів та інвалідів Донецька, які за станом здоров’я не могли самостійно прийти на пункти видавання.

Для багатьох людей похилого віку, які залишилися в Донецьку, це єдине джерело прожитку в умовах активізації бойових дій і невиплати пенсій у Донецьку. Серед заявників багато пенсіонерів та інвалідів, які залишилися без підтримки рідних і за станом здоров’я не можуть виходити на вулицю. Волонтери в телефонному режимі зв’язуються з кожним заявником, надають інформацію про точки видавання і з’ясовують їхні можливості або їхніх родичів та сусідів забрати набори, за наявності відповідних документів. До решти приїжджають самі, ризикуючи власною безпекою під час обстрілів міста.

За січень волонтери доставили пенсіонерам та інвалідам Донецька понад 250 продуктових наборів. До багатьох із них волонтери приїжджають вже не вперше. «Хочу зазначити, що багато наших заявників чекали на повторне доставляння, після отримання допомоги із початку січня. Спілкуючись із волонтерами, багато хто плакав і дякував, що адресна доставляння, незважаючи на обстріли, поновили, — розповідає координатор мобільних груп волонтерів Гуманітарного штабу Анжела Сурмава. — Для багатьох літніх донеччан наші волонтери вже як члени сім’ї. Деякі люди похилого віку просять не приїжджати до них, якщо будуть обстріли. Дуже переживають за наших працівників. І не тільки. Наприклад, одна пенсіонерка попросила передати її продуктовий набір до донецької лікарні, де лікуються постраждалі під час обстрілу тролейбуса на Боссе 22 січня».

На роздавання благодійної допомоги в Донецьку виїжджають три мобільні групи. За день одна така група, за відсутності обстрілів, встигає роздати до 100 продуктових наборів, у такий спосіб рятуючи життя літніх донеччан.