Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Понад 2,5 млн наборів виживання видав Штаб Ріната Ахметова мирним жителям Донбасу й вимушеним переселенцям

06.04.2015

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова видав 2 535 339 наборів виживання лытным людям, інвалідам та іншим пільговим категоріям мирних жителів зони АТО й вимушеним переселенцям, які проживають на підконтрольній українській владі території Донбасу.

 

Із 22 серпня 2014 року до 5 квітня 2015 року шістнадцять Гуманітарних рейсів Ріната Ахметова доставили допомогу обсягом понад 31 млн кг у 57 міст і районів Донбасу.

Організацією та розповсюдженням благодійної допомоги займалися 2500 осіб — співробітників Штабу Ріната Ахметова, ФК «Шахтар», активів Групи СКМ та волонтерів-добровольців.

«Відповідно до завдання, поставленого перед нами Рінатом Ахметовим, Штаб і далі допомагає мирним жителям Донбасу. В умовах справжньої гуманітарної катастрофи ця допомога для багатьох людей є, дійсно, наборами виживання. У квітні ми збільшуємо інтенсивність доставляння продуктів харчування, що дозволить Штабу вже у травні розширити в деяких місцях категорії видавання, а в деяких містах відкрити нові пункти видавання, і збільшити кількість мирних жителів, які отримують допомогу», — розповідає Григорій Колдунов, директор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Нагадаємо, всього у квітні Гуманітарний штаб Ріната Ахметова планує доставити мирному населенню Донбасу 500 тисяч наборів для виживання і 30 тисяч дитячих наборів. Для цього упродовж місяця на Донбас вирушать 10 автоколон — 8 до Донецька і 2 колони до Маріуполя. Допомога призначена мирним жителям зони проведення АТО, міст на лінії зіткнення й пільговим категоріям переселенців у підконтрольних українській владі містах.