Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Понад 1000 людей вже отримали адресну допомогу на медикаменти від Штабу Ахметова 2015 року

08.04.2015

Адресна допомога — величезний і дуже важливий напрям роботи Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. Тільки за три місяці цього року штаб надав допомогу на придбання медикаментів 1050 мирним жителям Донецької та Луганської областей. Це 850 дорослих і 200 дітей.

Про це сьогодні під час прес-конференції у прес-центрі інформаційного агентства «Українські Новини» розповіла Римма Філь, координатор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. «Ми надаємо допомогу на придбання лікарських препаратів. Це як напрям кардіологічної допомоги, насамперед, літнім людям, так і програма допомоги інсулінозалежним дітям. На сьогодні 100 інсулінозалежних дітей, які проживають всередині лінії зіткнення, отримали інсулін на три місяці вперед. Медикаментозна допомога дуже важлива для тих людей, які залишилися на території, яку не контролює українська влада. Як відомо, уряд із серпня минулого року не виплачує не тільки пенсії та соціальні допомоги, але й закриті всі програми медикаментозної допомоги для хворих із нирковою недостатністю, онкологічними та серцевими захворюваннями. Тобто всі люди, які життєво потребують постійного медикаментозного лікування, зараз перебувають на межі життя і смерті. І в цих містах істотну допомогу надає Гуманітарний штаб Ахметова», — зазначила Філь.

Із початку роботи програми Адресна допомога, із серпня 2014 року, штаб надав допомогу 4700 мирним жителям Донбасу. «Це онкологічний напрям, діабет, кардіопрепарати, допомога в разі важких пологів і пораненим мирним жителям», — перерахувала координатор Гумштабу.

Передусім, під патронатом Ріната Ахметова перебувають поранені діти. На сьогодні Гуманітарний штаб «веде» 54 дитини, які постраждали під час обстрілу, і надав медикаментозну допомогу 22 пораненим дітям.

«Багато дітей вже видужують. Наприклад, 14-річний Владислав із Краматорська. Хлопчик постраждав 10 лютого під час обстрілу міста. Його діагноз — мінно-вибухова травма, наскрізне поранення правого стегна, пошкодження підшкірної вени, контузія м’язів. Дитина дістала важку травму. На сьогодні Гуманітарний штаб надає йому допомогу у проведенні операції та реабілітації. Також розповім про трагедію, яка сталася на Водохреще у Вуглегірську. 8-річна дівчинка Таня грала із сусідськими хлопцями. Під час обстрілу два хлопчики загинули, а дівчинка дістала дуже важкі опіки шкіри. Таня й зараз перебуває у важкому стані, їй потрібна реабілітація у спеціалізованому санаторії, який є єдиним в Україні. Гуманітарний штаб буде оплачувати її реабілітацію й супроводжувати дівчинку в подальшому лікуванні», — розповіла Римма Філь.

Також штаб не забуває про дітей, у яких дуже важкі захворювання. Наприклад, зараз очікує госпіталізації та операції 4-місячний Єгор, у якого відкрита гідроцефалія. «Це захворювання вимагає оперативного медичного втручання», — додала координатор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.