Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Понад 100 тисяч наборів виживання видали мобільні бригади в селах Донбасу

24.02.2016

Станом на сьогодні, 24 лютого, мобільні бригади Штабу Ріната Ахметова видали 101 107 продуктових наборів у глибинці Донецької області. Волонтери відвідали 344 населені пункти.

«За 9 місяців роботи мобільні бригади відвідали понад 340 сіл і селищ у «сірій зоні» і віддалених районах Донецької області. Весь цей час наші волонтери, часто ризикуючи життям, проходячи багатогодинні перевірки на блокпостах, виїжджають у найгарячіші точки на лінії зіткнення. Вони побували в Пісках, Сартані, Талаківці, Опитному, Гранітному. Люди, які там живуть, готують їжу на багатті, не мають найнеобхідніших продуктів, ізольовані від зовнішнього світу і змучені обстрілами. Допомога Штабу Ріната Ахметова там дуже затребувана, вона допомагає їм вижити», – розповідає Римма Філь, координатор Гуманітарного Штабу.

Для надання допомоги волонтери виїжджають від 2 до 4 разів на тиждень. За один виїзд встигають видати набори жителям одразу декількох сусідніх сіл. Велика частина тих, хто отримує продукти – пенсіонери, багатодітні сім’ї, інваліди, батьки-одинаки.

Допомогу доставляють і видають у 9 районах Донецької області з обох боків лінії зіткнення. Це – Ясинуватський, Волноваський, Артемівський, Мар’їнський, Амвросіївський, Шахтарський, Тельманівський, Новоазовський, Володарський райони, а також місто Дзержинськ і його селища-сателіти.

Проект мобільних бригад Гуманітарного штабу було запущено у травні 2015 року. Мобільне доставляння продуктів дозволяє надати допомогу людям у «сірій зоні», а також у віддалених селах на непідконтрольній території, де немає можливості відкрити стаціонарний пункт видавання.