Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

#ПомочьВыжить: в Україні стартувала соціальна ініціатива

21.09.2015

Сьогодні, 21 вересня, Гуманітарний штаб Ріната Ахметова запускає серію соціальних роликів у межах національної кампанії #ПомочьВыжить. Мета ініціативи — підтримка найбільш незахищених груп (дітей, старих, людей з особливими потребами), які опинилися в біді на Сході України. На відео діти з усієї України відповідають на прості запитання: від «що для тебе щастя?» до «чи потрібно допомагати чужим людям, які опинилися в біді?».

«#Помочь Выжить закликає людей допомагати одне одному. Допомагати виживати іншим не складно. Іноді людині в біді достатньо знати, що є люди, які знають про її проблеми й хочуть допомогти, — сказала член Опікунської ради Гуманітарного штабу Наталя Ємченко. -Допомагайте добрим словом, участю, волонтерською роботою, речами, продуктами, грошима. Допомагайте людям з обох боків лінії зіткнення».

За оцінками ООН, за лінією дотику понад 3,2 млн громадян України потребують допомоги, з них більше 500 тисяч — діти. Кількість тимчасових переселенців за даними Міністерства праці та соціального захисту перевищує 1,3 мільйона осіб.

«Кількість інформації, яка обрушується на людину, не дозволяє їй тверезо оцінювати ситуацію. Особливо, якщо вона особисто і її сім’я не пов’язані безпосередньо з подіями на Сході України. Тому ми звернулися по допомогу до дітей. Ми чесно запитали думки дітей, що б вони відчували, опинившись у ситуаціях, з якими стикаються мешканці Сходу, та отримали дуже пронизливі, чесні відповіді, — розповіла координатор Гуманітарного Штабу Римма Філь. — Ми запрошуємо до співпраці всіх, кому небайдужа доля людей, які потрапили в біду».

 

 

Відео-ролики знаходяться у вільному доступі в інтернеті, кожен із вас може допомогти в їх розповсюдженні.

Партнером створення роликів виступила команда агентства Art management, яке спеціалізується на соціальних і культурних проектах.

Партнерами #ПомочьВыжить виступили: ініціативна група «Відповідальні громадяни», організація «Право на здоров’я», благодійна організація «Український форум благодійників», представництво благодійної організації «Надія й житло для дітей» в Україні.

Також створено сайт helptosurvive.org.ua, де розміщено інформаційні матеріали про гуманітарну ситуацію на Сході України, статистику, список організацій, які допомагають людям у біді.