Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Почути світ: Айлін із Харкова стала учасницею проєкту «Рінат Ахметов - Дітям. Тепер я чую»

23.10.2020

Перший місяць свого життя Айлін провела у відділенні інтенсивної терапії. Лікарі-неонатологи кожен день боролися за її здоров'я. На одному з обстежень з'ясували, що у дівчинки до всього іншого відсутній слух. Їй поставили діагноз туговухість третього ступеня. Практично в повній тиші малятко прожило вісім місяців. Мама дитини Чіала Овчієва каже, що це був найскладніший час в її житті.

– Знати і розуміти, що дочка не чує ні мене, ні свого братика, було дуже боляче, – зізнається жінка.

Чіала – мама-одиначка. Вартість слухових апаратів була для неї непідйомною. Відчай змінився надією, коли жінка дізналася про проєкт «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую» Фонду Ріната Ахметова. Вона подала документи, і скоро їй повідомили про позитивне рішення.

– Коли я дізналася, що Айлін взяли в проєкт, то сльоза відразу по щоці потекла. Я безмежно вдячна Фонду та всім співробітникам, які допомогли моєї прекрасній дівчинці почути світ. Тепер вона зможе чути мої пісеньки, спілкуватися з братиком, – каже Чіала.

Лікарі запевняють, що можливість чути має набагато більше значення.

– Якщо дитина не чує, то вона недоотримає половину інформації. А значить, не може нормально розвиватися, – говорить слухопротезистка Вікторія Смирнова.

Завдяки проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую» високочутливі слухові апарати і можливість не відставати від однолітків у розвитку разом з Айлін одержали майже 190 дітей.