Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Півмільйона людей на непідконтрольній території позбавлені можливості отримувати допомогу Штабу Ахметова через блокування роботи

01.03.2017

У зв’язку з блокуванням роботи Гуманітарного штабу Ріната Ахметова на тимчасово непідконтрольній Україні території Донбасу можливості отримувати допомогу втратили 500 тисяч осіб. Зупинили роботу 28 стаціонарних пунктів видавання допомоги в 15 містах Донецької області, серед яких Донецьк, Макіївка, Горлівка, Торез, Харцизьк.

За весь час роботи, починаючи із серпня 2014 року, Штаб видав мирним жителям Донбасу більш 11,6 млн продуктових наборів. 299 автоколон Штабу доставили в логістичні центри 130 тисяч тонн гуманітарного вантажу.

«Щодня в пунктах видавання на непідконтрольній території допомогу отримували в середньому 15 тисяч осіб найбільш соціально незахищених категорій. Потреба в допомозі була й залишається. Згідно з останніми даними соцдослідження, кожен четвертий житель Донецької області потребує продуктів. Блокування роботи пунктів видавання Штабу призведе до того, що сотні тисяч людей похилого віку, інвалідів та дітей залишаться без гуманітарної допомоги», – сказала Римма Філь, координатор Гуманітарного штабу.

У зв’язку з блокуванням роботи на тимчасово непідконтрольній Україні території Донбасу, Штаб Ріната Ахметова заявив про те, що перешкоджання його діяльності – це загроза життю для мирних жителів Донбасу, які стали заручниками збройного конфлікту, й у 21 столітті в центрі Європи опинилися на межі виживання. Для багатьох із них продуктові набори Гуманітарного штабу – одне із головних, а іноді єдине джерело існування. Допомога Штабу Ріната Ахметова є найбільшою в регіоні й за 2,5 року врятувала життя понад 1 мільйона людей. Гуманітарний Штаб готовий відновити роботу на непідконтрольній території, щойно розподільчий центр і пункти видавання будуть розблоковані.