Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Підтримка Штабу Ріната Ахметова врятувала понад мільйон життів

28.11.2017

Їхнє життя – постійна боротьба з нападами астми, допомогти дихати на повні груди може тільки щоденне приймання медикаментів. Однак необхідні ліки не всім доступні. З цією бідою – браком життєво необхідних препаратів – зіткнувся маленький Матвій із Донецька. Хлопчик захворів на астму, коли йому виповнилося два роки. Відтоді він постійно потребує ліків, які блокують напади. Лікарі призначили дороге лікування, але у родини не було можливості придбати необхідне. Допомогу надав Гуманітарний штаб Ріната Ахметова – забезпечив дитину тримісячним запасом препаратів. Тепер хлопчик може не тільки вільно дихати, а й займатися спортом.

«Завдяки допомозі Ріната Леонідовича мій син живе, всміхається і радіє. Крім цього, дитині тепер не страшні фізичні навантаження, Матвій успішно займається дзюдо. Дякую за таку важливу допомогу!», – сказала Наталія Смірнова, мама Матвія.

Штаб Ріната Ахметова вже два роки реалізує проект «Ліки дітям». Життєво важливі препарати отримують діти з Донбасу з важкими хронічними захворюваннями. Станом на сьогодні Штаб видав більш ніж 3000 наборів медикаментів. З них майже половина – це протиастматичні препарати.

«З 2015 року завдяки проекту «Ліки дітям» маленькі жителі Донбасу отримали 231 набір інсуліну, 740 наборів тест-смужок для визначення кількості цукру в крові, 1279 протисудомних і 1126 наборів протиастматичних препаратів», – зазначила Ірина Темерко, керівник програми «Адресна допомога» Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Проект «Ліки дітям» допомагає дітям, які проживають на непідконтрольній Україні території Донбасу, а також дітям сімей-переселенців, які виїхали на мирні території Донецької та Луганської областей. Видавання ліків відбувається в аптеках Краматорська, Маріуполя і Бахмута.