Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Перша у 2017 році колона з допомогою вирушила на Донбас

12.01.2017

Вранці, 12 січня, першу у 2017 році автоколону з гуманітарною допомогою відправив на Донбас Штаб Ріната Ахметова. Допомога призначена мирним жителям непідконтрольної території. За 2,5 роки роботи Штабу це 282-а автоколона з продуктами. Ця допомога врятувала життя більш ніж 1 мільйона людей.

На борту 20 фур, які виїхали з розподільчого центру Штабу в м. Дніпрі, 400 тонн продуктів. Колону супроводжують журналісти, які вранці були присутні під час завантаження й опломбування.

Заплановано, що упродовж світлового дня колона з необхідним пакетом супровідних документів пройде митний огляд на КПВВ «Новотроїцьке». Усі продукти у фурах пройшли перевірку якості і відповідають усім вимогам до гуманітарної допомоги. З вантажу вже в Донецьку заплановано сформувати 42 тисячі дорослих і дитячих продуктових наборів.

«Рінат Ахметов неодноразово заявляв, що допомога жителям Донбасу буде доставлятися доти, поки в ній буде необхідність. На жаль, війна триває й сотні тисяч людей похилого віку, дітей і інвалідів перебувають у зоні конфлікту. Ця допомога залишається головним засобом виживання для мирних жителів Донбасу», – сказав Олександр Вишняков, директор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Згідно з даними Управління ООН із координації гуманітарних питань, які були оприлюднені в грудні 2016 року, 3,8 млн жителів України потребують гуманітарної допомоги.