Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Перша автоколона 19-го Гумрейсу Ріната Ахметова доставить на Донбас оновлені набори виживання

07.05.2015

Вранці 7 травня із Дніпропетровська до Донецька виїхала перша травнева автоколона 19-го Рейсу Ріната Ахметова з продуктами для мирного населення Донбасу.

35 великовантажних автомобілів везуть до логістичного центру Штабу на «Донбас Арені» 700 тонн продуктів: цукор, борошно, крупи, горох, макарони, вівсяні пластівці, соняшникову олію, згущене молоко, сіль, паштет, консерви із сардини, дитячі пюре, дитячі суміші та каші.

«Особливість цієї колони в тому, що ми починаємо доставляти оновлені продуктові набори, які вже у травні отримають ті, хто потребує допомоги. Ми замінили проблемну тушонку й кільку консервами курячого паштету й сардинами в олії, замість перлової крупи в наборі тепер горох. Крім цього, травні до набору включили сіль. Оновлений 12 кілограмовий пакет від Штабу Ріната Ахметова мирні жителі Донбасу почнуть отримувати вже після 12 травня», — прокоментував відправлення колони волонтер Гуманітарного штабу Максим Ровінський.

Доставляння цих продуктів дозволить волонтерам у Донецьку сформувати 50 тисяч наборів виживання для дорослих і 11 тисяч дитячих наборів.

Ця допомога призначена для найбільш соціально незахищених категорій мирного населення Донецької та Луганської областей, які перебувають у зоні АТО: старих, матерів-одиначок, інвалідів, дітей-сиріт.

Крім продуктових наборів, машини везуть до Донецька 12 тисяч подарунків від Ріната Ахметова до Дня Перемоги для ветеранів-фронтовиків, які проживають на непідконтрольних територіях.

Всього у травні Гуманітарний штаб Ріната Ахметова планує доставити на Донбас продукти для формування 350 тисяч наборів виживання для дорослих і 42 тисяч дитячих наборів для мирних жителів Донецької й Луганської областей.

Станом на 6 травня 2015 року, понад 2 млн 900 тис. продуктових наборів видано мирним жителям Донецької та Луганської областей.