Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Пацієнти будуть задоволені»: лікарі із Шостки одержали сучасну швидку від Фонду Ріната Ахметова

23.08.2019

Фонд Ріната Ахметова передав обласним лікарням, станціям швидкої допомоги й амбулаторіям сільських громад із 24 регіонів країни чергову партію машин за проектом «200 швидких для України». Під час першого етапу лікарі служби невідкладної допомоги одержали 30 автомобілів. Цього разу їм вручили 27 машин.

Для медиків дитячої лікарні міста Шостки Сумської області, які отримали один з автомобілів, звістка про прийдешнє оновлення свого автопарку стала повною несподіванкою.

– Три тижні тому ми отримали лист від Фонду Ріната Ахметова. Там ішлося, що ми вже в серпні одержимо новий спецавтомобіль на базі Peugeot Boxer. Раділи цій новині, як діти, тому що транспорт – наш біль. Наразі ми обслуговуємо пацієнтів на старому Volkswagen, якому 22 роки. Він часто ламається, що не радує ні нас, медиків, ні пацієнтів. Сьогодні ми отримали ключі від нової машини, й емоції просто захлиснули. Машина – вищий клас! Пацієнти будуть задоволені. І колеги, звичайно, теж, – сказала заступник головного лікаря медустанови Тетяна Шлик.

За її словами, за пару тижнів завершиться оформлення всіх необхідних документів, й автомобіль від Ріната Ахметова вийде на лінію. Він буде обслуговувати виклики в усьому районі. А стару машину, нарешті, спишуть на брухт.

– Дякую Фонду Ріната Ахметова за цей подарунок, – каже Тетяна Яківна.

До кінця року проект «200 швидких для України» буде реалізований повністю. Вперше за 28 років незалежності країни Рінат Ахметов - єдиний благодійник, який передав медикам таку кількість суперсучасних машин швидкої допомоги. Серед 143 автомобілів, які нині готуються до передачі установам охорони здоров’я, є не тільки Peugeot і Citroen, а й Toyota Land Cruiser 150, призначені для найбільш важкодоступних населених пунктів.