Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

ООН припиняє роздавати продовольство жителям «ДНР» і «ЛНР»

31.03.2015

Гуманітарна допомога жителям Донбасу, яку надає ООН, може бути скорочена через брак коштів. Йдеться про припинення надання продовольчої допомоги на територіях, не підконтрольних українській владі. Про це йдеться в доповіді Управління ООН із координації гуманітарних питань (УКГП).

«Очікується, що брак коштів на реалізацію гуманітарного плану значно вплине на проведення операцій у низці ключових напрямів», — йдеться в доповіді. Також вказано на брак коштів для роботи в галузі охорони здоров’я та надання медичних послуг.

«Гуманітарний штаб Ріната Ахметова стурбований інформацією про можливе скорочення програми із надання гуманітарної допомоги жителям Донбасу. Ситуація на Сході України залишається вкрай складною. Останні дані Гуманітарної мапи показують, що кожен другий житель територій, не підконтрольних Україні, відчуває потребу в їжі й медикаментах, кожен третій — у засобах гігієни. Розв’язати таку масштабну проблему можна тільки спільними зусиллями — України, міжнародних місій і національних благодійних організацій», — заявила координатор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова Римма Філь.

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова продовжує програму надання допомоги жителям Донбасу в повному обсязі. «За перші три місяці 2015 року Штаб роздав понад мільйон продуктових наборів і понад 80 тисяч дитячих наборів. А починаючи із серпня 2014 року — 2 мільйони 400 тис. продуктових наборів для виживання. Кількість одержувачів усіх видів допомоги в березні перевищила 450 тисяч осіб. А всього за час роботи Штабу допомогу — продуктову, адресну, дитячу — отримали 855 тисяч мирних жителів Донбасу. Гуманітарний штаб продовжує свою роботу в повному обсязі. Завдання, яке ставить перед Штабом Рінат Ахметов, залишається незмінним — допомагати мирним жителям Донбасу, доставляти допомогу тим, хто найбільше її потребує», — сказала координатор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Нагадаємо, програма ООН із гуманітарної допомоги Україні 2015 року була розрахована на 3,2 мільйона людей. Для її впровадження необхідно 316 мільйонів доларів, проте, за даними останньої доповіді Управління ООН із координації гуманітарних питань, було отримано лише 16% від цієї суми.