Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Онлайн-коференція до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом

20.03.2013

Завтра, 21 березня, 12:00-13:00, в прес-студії «Сегодня-Мультимедиа» відбудеться онлайн-конференція, присвячена Всесвітньому дню боротьби з туберкульозом (24 березня). Читачі газети та порталу segodnya.ua разом з журналістами зможуть поспілкуватися з Наталією Миколаївною Вежніною - к. мед. наук, лікар-фтизіатр вищої категорії, міжнародний експерт з питань туберкульозу та ВІЛ у країнах колишнього Радянського Союзу, співпрацювала в якості консультанта з провідними міжнародними організаціями, такими як ВООЗ, Лікарі без кордонів, USAID та ін. Полковник внутрішньої служби, експерт з питань туберкульозу в пенітенціарній системі, зараз Наталія Вежніна є позаштатним експертом програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» фонду Ріната Ахметова «Розвиток України», де допомагає вибудовувати стратегію боротьби з епідемією.

Наталія Вежніна може відповісти на запитання читачів, які пов'язані як із самим захворюванням, профілактикою, групами ризику, так і з тим, як боротися з епідемією, враховуючи досвід інших країн.

 

Ви можете також ініціювати свою тему і поставити запитання, відправивши його на електронну адресу прес-центру [email protected]

Прес-конференція транслюватиметься також онлайн за адресою: http://conferences.segodnya.ua/d_vdt.html

Акредитація ЗМІ за номером тел. + 38 044 457 24 00, 097 02 84 277

Дата: 21 березня 2013
Час: 12:00-13:00
Місце: вул. Борщагівська, 152-Б
 
Довідка:

Про спікера: «Цю симпатичну жінку, підполковника внутрішньої служби з заштатного сибірського містечка Маріїнська, знаменитої лише своїм табірним минулим і табірним же сьогоденням, знають у багатьох країнах світу. Тільки за останній рік у неї в гостях побували директор департаменту гуманітарної допомоги Росії ЄС, п'ятнадцять американських професорів - учасників міжнародної конференції по боротьбі з туберкульозом, експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), перший секретар японського посольства в Москві, якого для простоти спілкування тут називали Толею... Про неї знімали фільми Бі-бі-сі і голландське телебачення. А зараз король Бельгії, визначаючи підсумок конкурсу на звання "людина року", знайомиться з її досягненнями ...» (газета «Нові Вісті»)

24 березня - Всесвітній день боротьби з туберкульозом. Саме 24 березня німецький мікробіолог Роберт Кох оголосив про відкриття збудника туберкульозу. За рішенням Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), у всьому світі в цей день відзначають День боротьби з туберкульозом, мета якого - проінформувати про глобальну епідемію туберкульозу якомога більше людей і дати всім зрозуміти, що цьому захворюванню можна і потрібно чинити опір. За інформацією ВООЗ, цей день дає можливість підвищити обізнаність про тягар туберкульозу (ТБ) у всьому світі і про ситуацію в сфері профілактики ТБ і боротьби з ним. Це також можливість для зміцнення політичної і соціальної рішучості з метою забезпечення подальшого прогресу. Всесвітній день боротьби з ТБ проводиться спільними зусиллями ВООЗ та Партнерства «Зупинити ТБ». У цей день люди, які страждають від ТБ, і спільноти, в яких вони живуть, організації громадянського суспільства, провайдери медичної допомоги та інші партнери отримують можливості для обговорення та планування майбутньої співпраці з метою виконання обіцянки зупинити ТБ протягом нашого життя шляхом проведення інформаційно-пропагандистської роботи і різних заходів.