Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Сто тисяч дітей отримали подарунки від Ріната Ахметова

25.12.2017

Напередодні новорічних свят Рінат Ахметов дарує подарунки дітям. За останні три роки святкові набори отримали більш ніж півмільйона дітей, лише цьогоріч 100 тисяч дітей стали власниками теплих і солодких гостинців, зокрема 6 тисяч вихованців інтернатів та дитячих будинків сімейного типу. За останні три роки святкові набори отримали більш ніж півмільйона малюків. Сама ж акція «Рінат Ахметов – дітям!» проводиться ось уже 17-й рік поспіль.

Днями представники Фонду Ріната Ахметова побували в Святогірську, де зустрілися з вихованцями санаторно-оздоровчого центру соціальної реабілітації «Смарагдове місто». Діти отримали від Фонду Ріната Ахметова та програми «Сирітству – ні!» теплі презенти – пледи.

«Від імені Ріната Ахметова ми приїхали вас привітати з прийдешніми святами. Хотілося би побажати, щоб у вашому житті було якомога більше чудес! Щоб ви відчували тепло, підтримку, турботу. Щоби ви мали багато друзів і ніколи не залишалися одні. Хочемо подарувати вам ці пледи як символ домашнього тепла та затишку!» – звернулася до вихованців «Смарагдового міста» Наталія Баришпольська, керівник програми «Сирітству – ні!».

Діти були в захваті. Позбавлені батьківського піклування, вони щиро тягнуться до всіх, хто проявляє до них увагу й турботу.

«Рінат Ахметов допомагає нам щороку, і дуже б хотілося йому подякувати, – каже 16-річна вихованка «Смарагдового міста» Алла. – Нам усім дуже приємно».

«Смарагдове місто» – це санаторно-оздоровчий центр соціальної реабілітації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, розташований у Святогірську. З 2014 року в «Смарагдовому місті» проходять соціальну реабілітацію і діти-сироти із зони воєнних дій на Донбасі. Сьогодні в центрі понад 320 дітей, чверть з них – малюки дошкільного віку. Понад сто дітей живуть у «Смарагдовому місті» постійно.

«Більшість дітей потрапила сюди із зони воєнних дій. Їм дуже потрібні підтримка, турбота й увага. Подарунки, які ми привезли їм сьогодні, – це невеликий символ сімейного тепла та затишку, якого не вистачає в звичайному житті, – поділилася Наталя Баришпольська. – Ми дуже хочемо, щоб турбота й увага, які отримують ці діти на свята, були у них і в звичайному житті. Для цього працює портал «Сирітству – ні!» Фонду Ріната Ахметова. Ми намагаємося допомогти всім дітям знайти сім'ї!».

ДЖЕРЕЛО