Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Окремо дякую за ліки й за їжу», — пенсіонер-донеччанин отримав від Штабу медикаменти та продукти

24.10.2014

Донеччанин, що перебував на межі відчаю через неможливість купити ліки та їжу, отримав від Гуманітарного штабу продуктовий набір і медикаменти.

Мешканець Донецька, пенсіонер Олександр Сергійович захворів на цукровий діабет ще в 1982 році, а пізніше хвороба дала ускладнення на серце. У зв’язку з цим Олександр Сергійович регулярно проходив лікування в Міській лікарні № 2 Донецька.

Стан здоров’я різко погіршився 3 роки тому: стенокардія й гіпертонія призвели до гострого коронарного синдрому, а потім до інфаркту та інсульту. Військові дії в Донецьку ще більше ускладнили ситуацію — за словами пенсіонера, він вже 2 місяці не виходить у двір, хоча й живе у приватному будинку.

«Через усі ці події серце не дає заснути, а турбуюся я про що: пенсію не отримуємо 3 місяці, один син без роботи, другий працює на державному підприємстві й не отримує зарплату. Обстріли в останні дні відбуваються щодня, а я боюся, що навіть до підвалу не дійду», — скаржиться пенсіонер.

Через важке фінансове становище Олександр Сергійович і вся його сім’я шукали можливості знайти кошти хоча б на найнеобхідніші ліки та їжу. І з тим, і з іншим допоміг Гуманітарний штаб Ріната Ахметова, спочатку забезпечивши продуктовим набором, а потім надіславши замовлені кардіологічні та протидіабетичні препарати.

«Не дай Боже комусь опинитися в такій ситуації, — каже Олександр Сергійович. — Продуктовий набір одержую тільки я, як інвалід, і ми ділимо його на всю сім’ю. Спасибі Штабу за те, що в нас взагалі є їжа, й окремо дякую за ліки, без них я б недовго протягнув».