Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Оголошується конкурс на здобуття грантів для здійснення адвокаційних проектів

04.04.2012

 БФ «Інтелектуальна перспектива» оголошує конкурс на здобуття грантів для здійснення адвокаційних проектів, скерованих на мобілізацію політичної волі та підвищення свідомості людей, що ухвалюють рішення задля сприяння боротьбі з епідемією туберкульозу в Україні.

 

 Проекти повинні привернути увагу до проблематики боротьби з хворобою, епідемія якої визнана в Україні на законодавчому рівні. Йдеться про привернення уваги як людей, які ухвалюють рішення (чиновники, політики, НУО, ЗМІ, представники інших організацій) заради допомоги лікарям через: 

-        Мобілізацію політичної волі щодо реалізації програм, скерованих на подолання епідемії туберкульозу на місцевому рівні (обласному, міському, районному) ;

-        Cтворення стійких партнерств з адвокації в сфері боротьби з туберкульозом на регіональному рівні, із залученням представників системи охорони здоров’я, ЗМІ та представників експертних кіл та громадськості

-        Формулювання проектів рішень  щодо змін місцевих політик, скерованих на покращення ситуації з подоланням епідемії,  з залучення ЗМІ та широкої громади до їх обговорення та лобіювання

Конкурс має на меті відібрати організації, що будуть здійснювати адвокаційні проекти в таких областях: Одеська, Херсонська, Харківська а також в  АРК Крим та м. Севастополь.

Зверніть увагу: очікується,  що подані проекти залучатимуть до рішення проблем місцеві ресурси (влада, ЗМІ, бізнес, громада)

Переможці конкурсу працюватимуть в тісній координації з проектом БФ «Інтелектуальна перспектива», регіональними координаторами з питань туберкульозу Програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» та обласними «Центрами здоров’я» що також реалізовуватимуть власні заходи, в рамках Програми.

Проекти повинні враховувати специфіку та потреби регіону  в сфері боротьби з захворюванням на туберкульоз. Проблематика національного рівня, а також повна інформація про впровадження програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» доступна на сайті www.stoptb.in.ua

Критерії відбору пропозицій:

-          орієнтація на результат у сфері зміни політик щодо боротьби з захворюванням на туберкульоз на регіональному рівні;

-          відповідність проектів поставленим завданням;

-          аргументоване врахування регіональної специфіки;

-          реалістичність поставлених завдань;

-          чіткий та зрозумілий план заходів;

-          відповідність (адекватність) бюджету планованим заходам.

Запрошуємо неурядові неприбуткові організації з місцевим або загальнонаціональним статусом подати проектні пропозиції, які повинні містити:

-        опис проекту з чітким зазначенням проблематики, на який він скерований

-        план дій, що відповідає меті та завданням конкурсу;

-        прозорий бюджет з обґрунтованими та реалістичними розцінками;

-        очікувані результати проекту та його вплив на цільові аудиторії.

До пакету документів також необхідно надати:

-        копію статуту чи іншого установчого документа Учасника, де вказані види діяльності, що відповідають предмету конкурсу;

-        копію свідоцтва про державну реєстрацію (для юридичних осіб та суб'єктів підприємницької діяльності);

-        копію довідки про внесення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, де зазначаються зареєстровані види діяльності (для юридичних осіб);

-        копію документу про податковий статус;

-        інформацію про діючі механізми закупівель та управління фінансами.

-        опис досвіду організації в сфері, яка є тематикою даного конкурсу з описом діяльності організації, яка б засвідчила спроможність працювати в даній сфері;

резюме основних учасників проекту.

Початок здійснення діяльності в рамках проекту:  II - III квартал 2012 року

Фонд розглядатиме заявки з бюджетом до 5 000 доларів США

В кожному регіоні може бути надано кілька грантів різним організаціям одночасно

Кінцевий термін подання заявок до 15.00 20 квітня  2012 року. Заявки повинні бути подані за адресою: вул. Шовковична 12, к. 309, Благодійний фонд «Інтелектуальна перспектива».

Процедура розкриття  конвертів з проектними  пропозиціями відбудеться о 15.00, 20 квітня 2012 року за тією ж адресою.

 Рішення про надання грантів ухвалюватиметься тендерним комітетом «БФ Інтелектуальна перспектива» та узгоджуватиметься з основним реципієнтом гранту «Глобального фонду» - БФ «Розвиток України»

Завантажити текст Об'яви, Форму проектної заявки, форму бюджету, роз'яснення щодо категорії витрат.

                        

За додатковими консультаціями звертайтеся в офіс Благодійного фонду «Інтелектуальна перспектива» за телефонами: (044) 253-14-01.

 Контактна особа: 

Інна Голюк ([email protected])

 

Конкурс проводиться в рамках проекту «Адвокація: мобілізація політичної волі», який  покликаний залучити громадські організації, пресу та телебачення, державні установи та місцеві органи влади, а також інші впливові структури в кожному регіоні України до співпраці заради подолання розповсюдження туберкульозу в Україні.

Проект фінансується БФ «Розвиток України» в рамках реалізації Програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» проекту 9 Раунду Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

Бекграунд щодо проблематики та детальну інформацію про впровадження Програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» на загальноукраїнському рівні можна знайти тут www.stoptb.in.ua

Проект «Адвокація: мобілізація політичної волі» здійснюється фондом «Інтелектуальна перспектива» у співпраці з британським The Thomson Foundation та Інститутом стратегічних досліджень МОЗ України.

Проектну пропозицію українською (чи російською) мовою в роздрукованому вигляді з додатками, а також копією пропозиції в електронному форматі (*.rtf) на дискеті/CD-rom, слід надсилати в роздрукованому  вигляді в запечатаному конверті з поміткою «НА КОНКУРС» за поштовою адресою:

м. Київ, 01021

вул. Шовковична 12, к. 309,

Благодійний фонд «Інтелектуальна перспектива»

Зверніть, будь ласка, увагу:

Заявки на конкурс, які надійдуть до БФ «Інтелектуальна перспектива»” після вказаного в оголошенні терміну, не розглядатимуться.

Подані на конкурс матеріали не рецензуються.

Причини відмови в підтримці конкурсної пропозиції не повідомляються та не обґрунтовуються.

Про результати конкурсу переможця повідомлять письмово не пізніше 7 травня 2012 року.

Результати конкурсу будуть оприлюднені шляхом розміщення на веб-сайті www.stoptb.in.ua  .

Бажаємо успіху та щиро сподіваємося на плідну співпрацю!