Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

OFF-ФЕСТИВАЛЬ БРУНО ШУЛЬЦА В РАМКАХ VI МІЖНАРОДНОГО ФЕСТИВАЛЮ БРУНО ШУЛЬЦА В ДРОГОБИЧІ (26-30 ТРАВНЯ 2014 Р.) - ЛІТЕРАТУРА

26.05.2014

Виконавець: Громадська організація "Творче об'єднання "Альтер"
Коли: 26-30 травня 2014 року
Де: м. Дрогобич, Україна
Царина: література

 

Чому

У довоєнному мистецькому просторі Західної України органічно співіснували український, польський та єврейський чинники в системі різних європейських мов. Суттєвим нюансом була інтеркультурність усіх цих чинників та неізольованість мовних і культурних просторів між собою. Яскравим прикладом такої різносторонньої відкритості є творча спадщина Бруно Шульца – польського письменника єврейського походження, який у теперішньому Дрогобичі є майже невідомий. Бруно Шульц визнаний ЮНЕСКО як один із трьох  найвизначніших письменників ХХ сторіччя поруч із Джоном Апдайком і Джеймсом Джонсом.

Проведення OFFфестивалю Бруно Шульца в Дрогобичі в рамках VI Міжнародного фестивалю Бруно Шульца спрямоване на: збільшення зацікавленості сучасного культурного середовища Дрогобича та регіону творчістю Бруно Шульца; розширення географії Шульца в Україні; а також розвиток солідарності та толерантності серед молоді, поглиблення взаєморозуміння між різними національностями.

Що саме

Створення та проведення 26-30 травня 2014 р. OFFфестивалю Бруно Шульца в Дрогобичі в рамках VI Міжнародного фестивалю Бруно Шульца за участю митців з України та Європи, що міститиме театральний, музичний та образотворчий елементи.

Повернутись до напрямку ЛІТЕРАТУРА