Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Одразу п’ятеро діток з інтернату приймає сім’я в Одеській області

24.02.2016

В Україні триває процес деінституалізації, - наголошують у Службі у справах дітей Одеської облдержадміністрації. Суть процесу полягає в тому, щоб якомога більше дітей покинули інтернати і жили у сім'ях.

За словами Алли Кирияк – заступника начальника Служби у справах дітей Одеської облдержадміністрації, більшість усиновлювачів хочуть прийняти в сім'ю біляву маленьку дівчинку з блакитними очима.

"Складніше знайти батьків для дитини віком 5 і навіть 10 років", - зазначає фахівець. А також для сімейних груп – 4-5-х братиків та сестричок. Втім, зовсім скоро в Болградському районі з'явиться перший дитячий будинок сімейного типу. Сім’я приймає одразу п’ятеро діток.

"До себе забирає п'ятьох між собою рідних дітей одна дуже успішна родина. Вони вже виховали чотирьох дітей, зараз ось вирішили ощасливити ще п'ятьох. Дуже сміливо, скажу я вам! Згідно із законом не можна розривати братів і сестер з різних сім'ям - довелося брати відразу всіх. Але батьки цьому тільки раді", - посміхається Алла Кирияк.

В Одеській області вже створено 242 прийомні сім'ї, в яких виховується 477 прийомних дітей, і 32 будинки сімейного типу, де проживають 212 дітей.

СИРІТСТВУ - НІ!

за матеріалами Української служби інформації